Έρεε καμπανίτης οίνος και άνοιγαν σαμπάνιες, στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Ευτυχισμένοι, η παρουσιάστρια και οι συντελεστές, έκθαμβοι από την ανάπτυξη που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Κεχηνότες από αγαλλίαση και τρισευτυχισμένοι για την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι η οικονομία της Ελλάδος εκτοξεύτηκε όπως το αστρόπλοιο του Έλον Μασκ. Άκουσον άκουσον 16,2%, το πρώτο τρίμηνο του '21!

Η κ. Σία Κοσιώνη, με άψογο hairstyle και ελαφρώς κόκκινο δέρμα, λόγω μακιγιάζ, πούδρας σε χρώμα υγείας, έλαμπε καθώς άκουγε από την κ. Λάσκαρη τα σούπερ νέα της διαχείρισης των οικονομικών της χώρας από τον θείο του άνδρα της. Πασχαλινή ατμόσφαιρα στον φαληρικό όρμο, ενώ έχουμε ανατιμήσεις σε 500 προϊόντα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, τη βενζίνη και γενικά την ενέργεια. Τσούγκριζαν κόκκινα αυγά. Μόνο ο Μπάμπης Παπαδημητρίου έλειπε. Η εκπληκτική “ανάπτυξη” επί ημερών Μητσοτάκη, σκέπασε ακόμα και την εμμονή τους να εμβολιάσουν έως και τα γίδια, στα πλέον απομακρυσμένα μαντριά.

Ανάπτυξη 16,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, που είχαμε… lockdown και δεν κουνιόταν φύλλο στην αγορά! Ούτε ο Δαβίδ Κόπερφιλντ στο Λας Βέγκας, δεν έχει επιτύχει τέτοιο μαγικό νούμερο. Έχει εξαφανιστεί μπροστά στα μάτια των θεατών. Έχει μιλήσει με τον αείμνηστο πατέρα του, που κατέβηκε από το υπερπέραν στη σκηνή του γιου του. Έχει μεταφέρει τους θεατές στο Palm Beach και το South Beach της Φλόριντα, αλλά 16,2% ανάπτυξη σε μια χώρα που χρωστάει 380 δις δεν το έχει καταφέρει! Μόνον ο Κυριάκος μπόρεσε να το πιάσει, σε ένα κράτος με διαλυμένες τις τράπεζες και με το Δημόσιο χρέος, όπως ανακοινώθηκε, να έχει αγγίξει 236% σε σύγκριση με το ΑΕΠ! Μόνον ο υιός του Εφιάλτη της Αποστασίας, κατόρθωσε να ξεπεράσει το Χουντίνι και τον μάγο του Οζ.

Και αυτό ενώ ανακοινώθηκε ότι έχουμε τον υψηλότερο δείκτη διεθνώς στη σχέση χρέους προς ΑΕΠ, ξεπερνώντας και την περιοχή του ανατέλλοντος ηλίου, την Ιαπωνία. Όταν έχεις Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι και Σημιτικούς, Γερμανόφιλους στη γέφυρα του πλοίου, τότε έρχεσαι πρώτος σε χρέη, αδιαφάνεια και ολοκληρωτική ατμόσφαιρα.

Αφού χθες επιχείρησαν να περάσουν σε όλα τα σπίτια ότι ήρθε η “ανάπτυξη” και πρέπει οι νοικοκυραίοι να βγάλουν τα καλά μαχαιροπίρουνα πάνω στο τραπέζι, τώρα ετοιμάζουν την «Κυριάκου ανάβαση» στη ΔΕΘ, όπου πρόκειται να εξαγγείλει “φοροελαφρύνσεις”. Φυσικά, όλα αυτά είναι χυδαία ψέματα μιας πανάθλιας προπαγάνδας που έχει ξεπεράσει σε θρασύτητα και γκεμπελίστικες μεθόδους, ακόμη και εκείνη του Πινοσέτ ή του Φερδινάνδο Μάρκος. Ο εσμός του Μαξίμου, καθαρά νεοναζιστικής φιλοσοφίας και πολιτικού DNA, καθημερινά θέλει να κάνει το μαύρο – άσπρο, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να δυναμώνει τον άνεμο της οργής απέναντι στον σημερινό πρωθυπουργό.

Δυστυχώς, θα είναι ο βαρύτερος, οικονομικά, χειμώνας. Και το χειρότερο, είναι ότι τα εθνικά θέματα εισέρχονται σε πιο επικίνδυνη φάση. Αυτό δείχνει η κλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και οι τελευταίες δηλώσεις του Τσαβούσογλου για τις «μαξιμαλιστικές διαθέσεις της Ελλάδος», που θέλει «να στριμώξει την Τουρκία στα παράλιά της». Με τους Γερμανόφιλους και ακροδεξιούς της σημερινής κυβέρνησης, εκτιμάται ότι θα έχουμε δυσμενέστερες εξελίξεις.

Η σύγκρουση των “εμβολιολάγνων” με τους “εμβολιομάχους” δεν μπορεί να κρύψει ως παραβάν το παρασκηνιακό μαγείρεμα που γίνεται για να υποχωρήσουμε στο Αιγαίο. Όπως οι πλαστές εξαγγελίες και τα πυροτεχνήματα περί “ανάπτυξης” δεν γεμίζουν τα ψυγεία των Ελλήνων, ούτε μαγειρεύονται για να ταΐσουν τα παιδιά τους.