Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ είχε το μεσημέρι στο Δημαρχείο, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Ιωάννινα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η ευρύτερη υγειονομική εικόνα της περιοχής μας και ειδικότερα η αύξηση των κρουσμάτων σε επίπεδο Δήμου, με την κατάσταση να προβληματίζει αλλά να είναι υπό έλεγχο.

Παράλληλα, υπερτονίστηκε η ανάγκη συνέχισης του εμβολιασμού, σε μια περιοχή όπως τα Ιωάννινα, η οποία ανταποκρίνεται στην επιχείρηση «Ελευθερία».

Όπως αναφέρθηκε, με τη σωστή πληροφόρηση και το χτίσιμο της εμπιστοσύνης ακόμα και οι διστακτικοί, θα μπορούσαν να πάρουν την καλύτερη γι’ αυτούς απόφαση και να εμβολιαστούν, ώστε να «θωρακιστούν» απέναντι στο νέο κορωνοϊό.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ενημέρωσε τον κ. Αρκουμανέα για όλα τα μέτρα πρόληψης που έχει λάβει ο Δήμος από την έναρξη της πανδημίας για την προστασία τόσο των πολιτών όσο και των εργαζομένων του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ενέργειες προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Από την πλευρά του ο κ. Αρκουμανέας στάθηκε στην εξαιρετική αντιμετώπιση της πανδημίας από τα δύο Νοσοκομεία της περιοχής μας και στην αναγκαιότητα συνέχισης του εμβολιασμού από τους υγειονομικούς και τους πολίτες, καθώς αποτελεί το μεγάλο «όπλο» που διαθέτει η επιστήμη σε αυτήν την άνιση μάχη.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση να συνεχιστεί η εποικοδομητική συνεργασία για τον περιορισμό διασποράς της Covid-19.