Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (09-09-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (43) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

- (38) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 27 πρόστιμα των 300 ευρώ και 11 των 150 ευρώ, ως εξής:

· 5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,

· 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,

· 19 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και

· 6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

- (5) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων ως εξής:

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας (2) πρόστιμα των (300) ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο, πιτσαρία) για μη αναγραφή του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στον εσωτερικό του χώρο.

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας (2) πρόστιμα των (300) ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (σούπερ μάρκετ, παντοπωλείο) για μη αναγραφή του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στον εσωτερικό του χώρο.

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων πρόστιμο (2.000) ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (αίθουσα ψυχαγωγίας-μαζικής εστίασης) και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες για μη καθήμενους πελάτες. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγεία.