Τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών με φορείς και επιχειρήσεις της Ηπείρου και του Αζερμπαϊτζάν συζήτησαν σήμερα o πρέσβης του στην Ελλάδα κ. Anar Huseynovμε τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Είναι η πρώτη επίσκεψη του στην Ήπειρο και από τις πρώτες στις Ελληνικές Περιφέρειες και η οποία όπως ανέφερε ο ξένος διπλωμάτης εντάσσεται στη διερεύνηση πεδίων συνεργασιών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης καλωσορίζοντας τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν, εξέφρασε την ελπίδα η συνεργασία με τη χώρα του, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, να αναπτυχθεί σε πολλούς τομείς και στη βάση των αρχών και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στη συνέχεια τον ενημέρωσε συνοπτικά για τις παραγωγικές δραστηριότητες της Ηπείρου και για βασικά στοιχεία της ιστορίας και του πολιτισμού της.

Ο Πρέσβης εστίασε το ενδιαφέρον του στην αγροτική παραγωγή και σε καινοτόμες δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην Ήπειρο, τομείς για τους οποίους διέβλεψε ότι μπορεί να υπάρξει εποικοδομητική συνεργασία, παράλληλα με την προβολή και ανάδειξη της παράδοσης και του πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχτηκαν απόψεις και το δίκτυο φυσικού αερίου το οποίο διοχετεύεται στην Ελλάδα από το Αζερμπαϊτζάν. Περιφερειάρχης και Πρέσβης τόνισαν την ανάγκη να επεκταθεί η διανομή του και στην Ήπειρο, κάτι που όπως ειπώθηκε είναι στα σχέδια της ΔΕΠΑ, που αφορούν την επέκταση του σε όλη τη χώρα

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ Περιφερειάρχης και Πρέσβης εξέφρασαν και πάλι την κοινή θέληση να έχουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας.