Πρόσφατα, κατά τις νυχτερινές ώρες, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ βρέθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση, σε αγροτική περιοχή στην Τ.Κ. Πετροβίτσας, του Δ. Σουλίου.

Σε σήμα στάσης σε όχημα και κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό όπλο εκτός θήκης στη θέση του συνοδηγού.

Το όπλο κατασχέθηκε και σε βάρος του οδηγού και κατόχου του σχηματίστηκε δικογραφία.

Εξάλλου κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Θηροφυλακής βρέθηκε σε αγροτική περιοχή μεταξύ των Τ.Κ Χαροκοπίου – Λογγάδων και Καστρίτσας του Δ. Ιωαννιτών, όπου εντόπισε ένα όχημα και έκανε σήμα στάσης στον οδηγό για έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι Θηροφύλακες διέκριναν ένα κυνηγετικό όπλο, εκτός θήκης, στη θέση του συνοδηγού, το οποίο ζήτησαν από τον οδηγό να το παραδώσει.

Αυτός όμως αρνήθηκε και τράπηκε σε φυγή, αναπτύσσοντας ταχύτητα με το όχημά του. Ακολούθησε καταδίωξη, μέχρι την Τ.Κ Δαφνούλας, όπου και εντοπίστηκε ο οδηγός εντός της οικίας του.

Παρά τις συστάσεις να παραδώσει το όπλο του, αρνήθηκε εκ νέου και ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ και των Εισαγγελικών Αρχών.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της άρνησης ελέγχου, της απείθειας, της αντίστασης κατά της Αρχής και για την παράνομη άσκηση θήρας, κατά τις νυχτερινές ώρες και σε περίοδο εκτός κυνηγετικής περιόδου.

Ακόμη στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στην Τ.Κ. Μανολιάσας του δήμου Ιωαννιτών, κατά τη διάρκεια περιπολίας, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντόπισε ένα άτομο να ασκεί θήρα, χωρίς να κατέχει άδεια θήρας.

ΠΗΓΗ: https://katoci.blogspot.com/