Ήταν προσεσημασμένος και κατά το παρελθόν είχε ταυτοποιηθεί από διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου σε ακόμη (39) υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων

Συνελήφθη προχθές (17-09-2021) νωρίς το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας αλλοδαπός, που κατηγορείται για απόπειρες κλοπής και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος αποπειράθηκε να διαρρήξει δύο καταστήματα στην Αρίστη Ζαγορίου και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας που προσέτρεξαν και τον εντόπισαν στο σημείο.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατσαβίδι και μαχαίρι.

Ακόμη, όσον αφορά την εγκληματική του δραστηριότητα κατά το παρελθόν, ο συλληφθείς είχε ταυτοποιηθεί από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου σε συνεργασία με υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Άρτας για την εμπλοκή του σε ακόμη (39) υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων.

Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις είχαν λάβει χώρα κατά το χρονικό διάστημα από αρχές του έτους 2018 έως τον Ιούλιο του 2021 σε χωριά του Νομού Ιωαννίνων καθώς και (5) στο Νομό Άρτας.

Για τις παραπάνω υποθέσεις είχαν σχηματιστεί σχετικές δικογραφίες σε βάρος του από τις κατά τόπον αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορίου.