Με τριήμερο πένθος η Ελλάδα τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη και αποχαιρετά μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες που γέννησε.
Ο Μίκης Θεοδωράκης άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην οδό Μακρυγιάννη, όπως ήταν η επιθυμία του, σε ηλικία 96 ετών, με την Ελλάδα από το πρωί να λέει το βουβό της "αντίο" σε έναν οικουμενικό μουσικοσυνθέτη που έζησε, δημιούργησε, αγάπησε και αγαπήθηκε, όλα στον υπερθετικό βαθμό.
Την τελευταία επιθυμία του, ο Μίκης Θεοδωράκης την είχε μεταφέρει στον Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον πρόεδρο του «Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη» Γιώργο Αγοραστάκη.
Ήθελε η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή να πραγματοποιηθούν στην πατρίδα του, τον Γαλατά Χανίων.
Νωρίτερα, η οικογένειά του με ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 έως τις 19:00 και την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 έως τις 14:00.
Στις 15:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην Μητρόπολη Αθηνών.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η οικογένεια εξετάζει το ενδεχόμενο μετά την εξόδιο ακολουθία να μεταφερθεί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη στο Βραχάτι Κορινθίας προκειμένου να ταφεί. Η επιθυμία αυτή ανήκει στην κόρη του, Μαργαρίτα, η οποία θέλει να έχει κοντά της τον πατέρα της.
Επίσης, υπάρχουν σκέψεις να γίνει εκταφή μετά από τρία χρόνια ώστε να μεταφερθεί στον Γαλατά των Χανίων όπως και ήταν η επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη.

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr