Τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ξεκίνησε η λειτουργία του Μουσικού Γυμνάσιου Ηγουμενίτσας με έδρα τη Μαζαρακιά, παρουσία τοπικών φορέων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, σε σχετική του δήλωση, ανέφερε τα εξής: «Σήμερα, η καλλιτεχνική παιδεία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας αποκτά ένα ακόμη σημείο αναφοράς. Το Μουσικό μας Γυμνάσιο ήρθε για να καλύψει ένα μεγάλο κενό στη μουσική εκπαίδευση όχι μόνο του Δήμου Ηγουμενίτσας, αλλά ολόκληρου του Νομού Θεσπρωτίας. Ύστερα από πολλές και συντονισμένες προσπάθειες το όραμά μας για την ίδρυση ενός μουσικού σχολείου λαμβάνει σάρκα και οστά, ξαναδίνοντας πνοή στις σχολικές εγκαταστάσεις της Μαζαρακιάς.

Η συνεργασία όλων όσοι στήριξαν τον κοινό μας σκοπό, αποτελεί εχέγγυο της επιτυχίας του Δήμου μας στην ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου, γι’ αυτό θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν, στην ίδρυση της νέας μας σχολικής μονάδας, η οποία προάγει τη μουσική παιδεία και την πολιτιστική μας παράδοση, καθιστώντας ακόμη πιο πλούσια την εκπαιδευτική μας κοινότητα. Πιο συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο για την ομόφωνη απόφασή του, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Βασιλειάδη, που εισηγήθηκε το θέμα, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής και Ψηφιακής Πολιτικής κα Βασιλική Τσώτου, τον Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Γιόγιακα καθώς και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Θεσπρωτίας κ. Ευάγγελο Κοσιώρη. Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω στον Πρόεδρο της Κοινότητας Μαζαρακιάς κ. Νικόλαο Γκαμπρέλα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε με θέρμη την πρωτοβουλία του Δήμου, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της δημιουργίας του ξεχωριστού αυτού σχολείου».