Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια αναζήτησης νέων αγορών για το τουριστικό προϊόν της Θεσπρωτίας, και σε στενή συνεργασία με Υπηρεσία ΕΟΤ Κίνας, ενημερώθηκε για την διοργάνωση διαδικτυακού Virtual B2B Roadshow το διάστημα 22-25 Νοεμβρίου 2021, στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, της προώθησης και προβολής της χώρας μας στην κινέζικη τουριστική αγορά, της ανάγκης σύνδεσης των επαγγελματιών του τουρισμού των δύο χωρών και της προετοιμασίας για την αποκατάσταση των τουριστικών ροών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας δήλωσε την πρόθεση συμμετοχής των Θεσπρωτικών επιχειρήσεων στη δράση κρίνοντας πως πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία επαφής των τουριστικών επιχειρήσεων μας με την δυναμική αγορά της Κίνας.

ΚΑΛΟΥΜΕ τις Θεσπρωτικές Τουριστικές Επιχειρήσεις να δηλώσουν την συμμετοχή τους άμεσα, καθώς ο αριθμός συμμετοχών είναι ιδιαίτερα περιορισμένος (μόλις 44 συμμετοχές συνολικά). Η δήλωση συμμετοχής υποβάλλεται στα στοιχεία της τελευταίας παραγράφου του παρόντος ενημερωτικού.

Επισημαίνουμε ότι η Υπηρεσία ΕΟΤ Κίνας μας ενημέρωσε παράλληλα πως κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων συμμετοχής, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτές που είναι China Ready ή έχουν ήδη κάνει κάποιες βασικές ελάχιστες ενέργειες προσέγγισης της κινεζικής αγοράς (πχ έχουν δημιουργήσει προωθητικό υλικό στην κινεζική γλώσσα). Επίσης η συμμετοχή στην εκδήλωση θα είναι ΔΩΡΕΑΝ καθώς στο κόστος της θα το επωμιστεί ο ΕΟΤ.

Παρακάτω παρατίθενται χρήσιμες πληροφορίες για το διαδικτυακό Virtual B2B Roadshow, καθώς και η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής.

Πλατφόρμα

Για τις ανάγκες της διοργάνωσης, θα δημιουργηθεί δίγλωσση (Αγγλικά & Κινεζικά) online πλατφόρμα προσβάσιμη από PC, Mobile και Wechat Mini Program. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δημιουργήσουν το ψηφιακό τους προφίλ ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί virtual χάρτης/λίστα με εμφάνιση των συμμετεχόντων και διάφορες επιλογές αναζήτησης (customized search & filter tools).

Σημειώνεται πως το Roadshow θα διαρκέσει 4 ημέρες και η πλατφόρμα με το αναρτημένο υλικό δημοσιότητας θα παραμείνει online για 12 μήνες.

1-1 virtual B2B meetings

- Εξασφαλισμένη παρουσία εκπροσώπων κινέζικων τουριστικών γραφείων (buyers) από όλες τις μεγάλες πόλεις της Κίνας με εξασφαλισμένο ελάχιστο αριθμό προσκεκλημένων buyers.

- Προγραμματισμός και πραγματοποίηση b2b διαδικτυακών συναντήσεων & 1-on-1 συναντήσεις (τουλάχιστον 15 pre-scheduled appointments ανά συνεκθέτη) με άμεση αλληλεπίδραση (κείμενο/ήχος/βίντεο) και αυτόματη μετάφραση κειμένου (chat).

- Δυνατότητα για υπηρεσία διερμηνείας (Αγγλικά <-> Κινέζικα) για κάθε 1-on-1 διαδικτυακή συνάντηση (15 συναντήσεις ανά συνεκθέτη). Σημειώνεται πως η υπηρεσία διερμηνείας είναι προαιρετική και θα πρέπει να δηλώσετε αν επιθυμείτε να κάνετε χρήση της στην φόρμα δήλωσης συμμέτοχης η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας www.e-thesprotias.gr. Το κόστος της υπηρεσίας διερμηνείας θα καλυφθεί από τον ΕΟΤ και αποσκοπεί στη διευκόλυνση της επικοινωνίας κατά τις διαδικτυακές συναντήσεις στην περίπτωση ο κινέζος buyer δεν ομιλεί την αγγλική ή/και στην περίπτωση που η επιχείρησή σας δεν έχει διαθέσιμο συνεργάτη που ομιλεί την κινέζικη γλώσσα.

Content hub

Δημιουργία ψηφιακού θαλάμου (Content Hub) για την παρουσίαση customized περιεχομένου (βίντεο, φωτογραφιών, υλικού προβολής, παρουσιάσεων, φυλλαδίων) των προορισμών και των συμμετεχόντων.

Συνίσταται το προωθητικό υλικό να είναι μεταφρασμένο στην κινέζικη γλώσσα. Η εταιρεία Dragon Trail που έχει αναλάβει τη διοργάνωση, προσφέρει υπηρεσίες μετάφρασης για όσους το επιθυμούν, το κόστος των οποίων θα επιφορτιστούν οι ενδιαφερόμενοι έπειτα από απευθείας συνεννόηση με την εταιρεία.

Webinars

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Κίνας θα πραγματοποιήσει webinars/παρουσιάσεις για τους κινέζους buyers και Έλληνες συνεκθέτες κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Η εταιρεία Dragon Trail, που έχει αναλάβει τη διοργάνωση, θα πραγματοποιήσει ένα webinar μέσω Zoom για κάθε ενδιαφερόμενο από την Ελλάδα, μία εβδομάδα πριν την λήξη προθεσμίας των δηλώσεων συμμετοχής.

Συμμετοχή

Στο Roadshow μπορεί να συμμετάσχει οποιαδήποτε ελληνική τουριστική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην κινέζικη τουριστική αγορά ή επιθυμεί να την προσεγγίσει. Ο μέγιστος αριθμός συνεκθετών είναι 44 και η κάλυψη των θέσεων θα γίνει με τήρηση σειράς προτεραιότητας των δηλώσεων συμμετοχής. Το κόστος της διοργάνωσης θα το επωμιστεί ο ΕΟΤ και επομένως η συμμετοχή των συνεκθετών είναι δωρεάν.