Αλληλεγγύη στις αφγανές γυναίκες!

Κάλεσμα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 6:30μμ μπροστά στη βουλή.

Με την τραγική λίστα της έμφυλης βίας στη χώρα μας να μεγαλώνει διαρκώς και θρηνώντας μόνο το 2021 στην Ελλάδα 11 θύματα Γυναικοκτονίας, οι Πράσινοι στηρίζουμε τις γυναικείες οργανώσεις που απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 στις 6:30 μ.μ, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αφγανικό λαό και τις αφγανές γυναίκες, οι οποίες βρίσκονται υπό την άμεση απειλή της εφαρμογής μιας εξαιρετικά αυστηρής ερμηνείας του νόμου της Σαρία, που πρακτικά σημαίνει στέρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, εξευτελισμούς και μεγάλους κινδύνους για τη ζωή τους.

Προσυπογράφουμε το Ψήφισμα μαζί με όλες τις γυναικείες οργανώσεις και φεμινιστικές συλλογικότητες, το οποίο μετά το τέλος της συγκέντρωσης θα επιδοθεί στον πρωθυπουργό και στα κόμματα της Βουλής.

Το Αφγανιστάν είναι μπροστά σε μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Κάτω από αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες:
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Αφγανικό λαό και ιδιαιτέρως στις Αφγανές γυναίκες και τα κορίτσια, που σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο των Ταλιμπάν και τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ζωές τους βρίσκονται σε κίνδυνο.
Ζητάμε από τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και φυσικά την Ελληνική Κυβέρνηση, αντί να υψώνουν φράχτες που χωρίζουν τους ανθρώπους, να υποδεχτούν με ασφαλείς, απλές και νόμιμες διαδικασίες, όσες γυναίκες προσφύγισσες από το Αφγανιστάν απευθυνθούν στις αντίστοιχες πρεσβείες, ώστε να μην πέφτουν στα δίχτυα των κυκλωμάτων διακίνησης προσφύγων και σωματεμπορίας.
Καταδικάζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, των εθνικών μειονοτήτων και όλου του αφγανικού λαού. Αρνούμαστε όμως να αποδεχτούμε να γίνουν οι Αφγανές γυναίκες εργαλείο που θα δικαιολογήσει με οποιονδήποτε τρόπο πολέμους, συγκρούσεις και ιμπεριαλιστικές τακτικές.
Ζητάμε από την παγκόσμια κοινότητα να λάβει μέτρα για: την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών στην περιοχή, χωρίς αποκλεισμούς λόγω φύλου, την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών και όλων των Αφγανών πολιτών και την προστασία των προσφύγων.
Δηλώνουμε τη δέσμευση μας να στηρίξουμε τα κινήματα των Αφγανών γυναικών και τα αιτήματά τους, που είναι Ειρήνη, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ανθρώπινα Δικαιώματα.