Τις πρώτες επίσημες δηλώσεις για τη νέα χρονιά έκαναν παίκτριες, προπονητές και διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα WBC.

Σύμφωνα με τον προπονητή Νίκο Δουβίτσα, πολλά θα εξαρτηθούν και φέτος από την πανδημία: «Φέτος ευελπιστούμε να έχουμε όλες οι ομάδες υγεία και να μη μας επηρεάσει ξανά σε τέτοιο βαθμό η πανδημία του COVID-19. Οι στόχοι έχουν τεθεί πριν την έναρξη των προπονήσεων. Αυτό που έχουμε πει με τη Διοίκηση είναι ότι κάθε χρόνο θέλουμε η ομάδα να πηγαίνει καλύτερα ώστε ο κόσμος και οι διοικούντες να έχουν το κίνητρο να ασχολούνται με τον ΠΑΣ Γιάννινα».

Ο προπονητής είπε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια ακόμα προσθήκη από το εξωτερικό, αλλά θα κριθεί από την προετοιμασία και τα φιλικά.

Δηλώσεις έκαναν παλιές, νέες και… ενδιάμεσες παίκτριες του ΠΑΣ:

Η Ντίνα Σαρηγιαννίδου, αρχηγός της ομάδας είπε ότι «θα είναι μία καλή χρονιά, πάνω απ΄ όλα να είμαστε γερές, να μην έχουμε διακοπές στο πρωτάθλημα ξανά και να έχουμε τον κόσμο κοντά μας. Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε πάνω από την 5η θέση και κοιτάμε ψηλά.»

Η Σαμ Κούπερ που επέστρεψε φέτος, τόνισε ότι «η παρουσία του κόσμου είναι πολύ σημαντική, καθώς πέρυσι ήταν διαφορετικά χωρίς τον κόσμο στα γήπεδα» και η καινούργια, Ασπασία Καλαμπάκου, πρόσθεσε ότι «ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC έχει πολύ κόσμο, τον έχω αντιμετωπίσει ως αντίπαλη και το γνωρίζω».

Η Σαμάνθα Μακέι τόνισε από την πλευρά της ότι «πέρυσι δυστυχώς νιώσαμε όλες οι αθλήτριες υποτιμημένες. Φέτος νομίζω ότι οι εμβολιασμοί θα βοηθήσουν σημαντικά ώστε να κυλίσει ομαλά η σεζόν και να ολοκληρωθεί. Πιστεύω ότι έχει έρθει η στιγμή να υπάρχει σεβασμός στο γυναικείο μπάσκετ και αντρικό και γυναικείο να παραμείνουν ενωμένα». Είπε ακόμα ότι μίλησε με την Κούπερ πριν πάρει την απόφασή της και δήλωσε ικανοποιημένη από το περιβάλλον στην ομάδα.

Η Λέα Σόμερφιλντ μίλησε για τον κόσμο: « Έχω ακούσει φοβερά λόγια για τους οπαδούς της ομάδας και είμαι ενθουσιασμένη που ξεκινάμε. Είχα μάθει ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και ήθελα να παίξω εδώ. Είμαι έτοιμη να δείξω την αξία μου και να βοηθήσω την ομάδα μου να νικά.»

Ο γενικός διευθυντής Γιάννης Ζήκος ενημέρωσε ότι φέτος, στο γήπεδο θα είναι το 60% με εμβολιασμένους ή νοσήσαντες και ένα 5% με παιδιά που θα έχουν κάνει self tests. Εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος δεν θα διακοπεί το πρωτάθλημα και έθεσε στόχο εισόδου στην τετράδα.

Ο ΠΑΣ φεύγει για την Κόνιτσα, για το βασικό στάδιο προετοιμασίας από 28 Αυγούστου ως 4 Σεπτεμβρίου και μετά, θα ακολουθήσουν οκτώ φιλικά ματς.

ΠΗΓΗ: https://typos-i.gr/