Δυο ακόμη αεροπλάνα που μετέφεραν 182 Αφγανούς προσγειώθηκαν στα Τίρανα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας στις 3:50 π.μ. το πρώτο αεροπλάνο, με 154 επιβάτες, έφτασε στο αεροδρόμιο Ρήνας, εκ των οποίων οι 108 στεγάστηκαν σε φοιτητικές εστίες στα Τίρανα και οι υπόλοιποι στην πόλη του Δυρραχίου.
Στη συνέχεια, ένα άλλο αεροπλάνο 28 επιβατών έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες. Και αυτοί φιλοξενήθηκαν στους φοιτητικούς κοιτώνες στα Τίρανα.

Μέχρι στιγμής, συνολικά 5 αεροπλάνα και 457 Αφγανοί πολίτες που εγκατέλειψαν το καθεστώς των Ταλιμπάν έφτασαν στην Αλβανία.
Πριν από λίγες ημέρες, ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον διεθνή Τύπο ότι περίπου 4.000 Αφγανοί πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν στην Αλβανία.

Η άφιξη των Αφγανών πολιτών προκάλεσε πολλές συζητήσεις στη δημόσια σφαίρα στην Αλβανία, όπου κάποιοι το θεωρούν ως απαραίτητη ανθρωπιστική χειρονομία, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι μια «χάρη που επιβάλλεται από τις ΗΠΑ». Ο Ράμα αρνήθηκε όλες αυτές τις κατηγορίες λέγοντας ότι «η Αλβανία το κάνει μόνο για να εκπληρώσει τις ευθύνες που αναλαμβάνει κάθε κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ»

ΠΗΓΗ: apenadi.blogspot.com