Οι “Ελεύθεροι Άνθρωποι” στηρίζουν τον κ. Βόβολη και όλους τους επιστήμονες που εκφράζουν ελεύθερα διαφορετικές απόψεις

Είναι απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό και δείγμα ολοκληρωτικού καθεστώτος να παραπέμπεις με το ερώτημα της διαγραφής ή της στέρησης της επαγγελματικής αδείας, έναν επιστήμονα που έχει διαφορετικές απόψεις από εκείνες των συμβούλων του Πρωθυπουργού.

Μαθαίνουμε ότι ο γνωστός καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου, με πρωτοβουλία του προέδρου κ. Πατούλη, για τις γνωστές αντιεμβολιαστικές θέσεις του. Είναι θλιβερό στη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και τις επιστήμες, στη γη που γεννήθηκαν ο Ιπποκράτης και ο Ασκληπιός, να υπάρχει επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη, Ιερά Εξέτασις που διώκει επιστήμονες.

Σήμερα αυτό συμβαίνει στον κ. Βόβολη, αύριο θα συμβεί στον καθηγητή κ. Κούβελα, μεθαύριο στον κ. Φαρσαλινό και κατόπιν ο τρόμος και ο εξοστρακισμός θα επεκταθούν σε όλες τις κατηγορίες πολιτών.

Το Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι στέκεται δίπλα σε κάθε πολίτη που αντιμετωπίζει το Μητσοτάκειον Άγος και τον πολιτικό ζόφο της εποχής, επειδή δεν συναινεί στο να κάνει εμβόλιο, ή αντιδρά και έχει διαφορετική επιστημονική άποψη. Το Κ.ΕΛ.ΑΝ θεωρεί απαράδεκτη την παραπομπή του κ. Βόβολη και οποιουδήποτε άλλου επιστήμονα εκφράζει ελευθέρως τις απόψεις του. Οι θέσις μας παραμένει αταλάντευτη: Ουδεμία ιατρική πράξις μπορεί να γίνει άνευ συναίνεσης του υγιούς ή του ασθενούς. Το αντίθετο αποτελεί παραβίαση της ελευθερίας του ατόμου και θεωρείται βασανιστήριο.

Από το το Γραφείο Προέδρου του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι