Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο και σε υποδομές έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας κατά τη σημερινή συνεδρίασή της υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Ειδικότερα και μεταξύ άλλων:
Αναδείχθηκαν οι οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα:

- «Βελτίωση βατότητας οδού από οικισμό «Αλώνι – Χιώνι» Καταρράκτη έως Ορειβατικό Καταφύγιο Καταρράκτη» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 1.120.000 ευρώ. Οριστικός ανάδοχος: Κ/ΞΙΑ Φούκας Δημήτριος - Κώστας Κωνσταντίνος

-«Ηλεκτροφωτισμός της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας στους κυκλικούς κόμβους εργατικών κατοικιών», προϋπολογισμού 139.100 ευρώ. Οριστικός ανάδοχος: MA.I.CON. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.

- «Καθαρισμός – άρση προσχώσεων στους ποταμούς Κομποτέικο και Άννινο» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 118.000 ευρώ. Οριστικός ανάδοχος: Λάμπρος Ε. Γεωργούλα

- «Βελτίωση - συντήρηση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας για το έτος 2021», προϋπολογισμού 220.000 ευρώ. Οριστικός ανάδοχος: Φούκας Δημήτριος

- «Αποκατάσταση οδού προς ΦροσύνηΣουλίου», προϋπολογισμού € 535.000 ευρώ. Οριστικός ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.

- «Αποκατάσταση κατολίσθησης στη θέση «Στάρια» της 3ης επ. οδού μετά το Χαροκόπι», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. Οριστικός ανάδοχος Νικόλαος Σιμόπουλος.

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:

- «Ενεργειακή αναβάθμιση και εργασίες διαμόρφωσης κτιρίου κέντρου ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων», προϋπολογισμού 660.310,46 ευρώ

- «Βελτίωση στραγγιστικών έργων ΠΕ Άρτας για το έτος 2021», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ

- «Κατασκευή τεχνικών έργων στραγγιστικού – αρδευτικού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ

- Κατασκευή πεζοδρομίων και επέκταση ηλεκτροφωτισμού της 2ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.


Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για τα έργα:

- Μελέτη στερέωσης και αποκατάστασης του ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Μεσόπυργο Άρτας, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ. (Στην προγραμματική συμμετέχουν Περιφέρεια, Υπουργείο Πολιτισμού, Ι.Μ. Άρτης).

- «Διασύνδεση φωτοβολταϊκού σταθμού ΤΟΕΒ Γλυκής με το δίκτυο μέσης τάσης της ΔΕΔΔΗΕ». (Περιφέρεια Ηπείρου- ΤΟΕΒ Αχέροντα- Γλυκής).

Αίτηση για καθορισμό προσωρινής μονάδας για την απαλλοτρίωση της εισόδου πόλης Ηγουμενίτσας

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η εγκρίθηκε η υποβολή αίτησης εκ μέρους της Π.Ε. Θεσπρωτίας στο Μονομελές Εφετείο Κέρκυρας προκειμένου να καθοριστεί προσωρινή τιμή μονάδας αποζημίωσης για την αναγκαστική απαλλοτρίωση για την κατασκευή του έργου: «Σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας- Εγνατία οδός και πρόσβαση προς Μαυρομάτι (είσοδος πόλης Ηγουμενίτσας).

Συνεργασία Περιφέρειας ΙΤΕ Κρήτης για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

Τις προοπτικές συνεργασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) Κρήτης για τη δημιουργία ενός ερευνητικού πόλου στα Ιωάννινα, συζήτησαν σε τηλεδιάσκεψη που είχαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Πρόεδρό του Νεκτάριο Ταβερναράκη και τον εκπρόσωπό του στα Ιωάννινα καθηγητή κ. Σάββα Χριστοφορίδη.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΙΤΕ για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας, υπογραμμίζοντας ότι με τη δημιουργία του Τμήματος Βιοϊατρικών Ερευνών που έχει προγραμματιστεί στα Ιωάννινα (και σε έκταση απέναντι του οικοπέδου στο οποίο θα κατασκευαστεί το Πάρκο), δίνεται πλέον η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα καινοτομίας, το οποίο θα προσδώσει νέα δυναμική στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε επίσης την πρόθεση της Περιφέρειας να αναλάβει την επίβλεψη του έργου του ΙΤΕ σε συνδυασμό και με το υπό κατασκευή Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, καθώς όπως εκτιμάται ο χρόνος αποπεράτωσής των δύο κτιριακών συγκροτημάτων- με δεδομένο ότι χρηματοδοτούνται και τα δύο έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης- θα είναι περίπου ίδιος. Τέλος συμφωνήθηκε να ακολουθήσει νέα επικοινωνία κατά την οποία θα εξεταστούν επιμέρους ζητήματα.

Συνάντηση για το πρόγραμμα πρακτικής εκπαίδευσηςπροπονητών αθλητών υψηλού επιπέδου

Συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων Κ. Σιαράβα, των εκπροσώπων της Ελληνικής και Γερμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του ΠΕΑΚΙ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παν ηπειρωτικό Στάδιο, ενόψει της έναρξης δράσης του προγράμματος Together in sport, την ερχόμενη Δευτέρα 2 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ στην Ανατολή.

Η δράση, αγορά την πρακτική άσκηση σπουδαστών του Τμήματος «Προπονητής Αθλημάτων» και σε πρώτο στάδια πιλοτικά θα γίνει εκγύμναση προσφυγόπουλων με δυνατότητα επέκταση και στην τοπική κοινωνία. Για την υλοποίησή του καταβλήθηκε έγιναν συντονισμένες ενέργειες από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σιαράβα, με τον Διευθυντή του Δ.Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων κ. Μιχάλη Αλεξίου και την εκπαιδεύτρια )και μέλος του Δ.Σ. του ΠΕΑΚΙ) κ. Ελπινίκη Μπάρκα.

Η δυνατότητα παροχής άσκησης υψηλού επιπέδου. σε σπουδαστές του συγκεκριμένου τμήματος του Δημοσίου ΙΕΚ, εντάσσεται σε πρωτοβουλία που είχε αναληφθεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (ΣΣΠΑΕ) στο οποίο μετέχει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αναπληρωτή του τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Κων. Σιαράβα.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την εποπτεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (HOC) και της Γερμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής (DOSB), με τη συμμετοχή της Μετάδρασης και την υψηλή παροχή γνώσεων που γίνεται εθελοντικά από τρείς Πανεπιστημιακούς δασκάλους: την Πολυξένη Αργυτάκη (ΣΕΦΑΑ Αθηνών), τον Αντώνη Καμπά (ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής) και τον Θανάση Στρίγκα (Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου) .



Στην υλοποίηση του προγράμματος καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν ο Δήμος Ιωαννιτών, ο ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και το ΠΕΑΚΙ,.