Κάθε χρόνο γίνονται παρανάλωμα του πυρός τεράστιες δασικές εκτάσεις
στη χώρα μας. Καίγονται δεκάδες σπίτια και άνθρωποι με αποκορύφωμα την εθνική τραγωδία στο Μάτι, αλλά ποτέ οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν βοήθεια από τα απαραίτητα εναέρια μέσα και τις απαραίτητες επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Η ελεγχόμενη δημοσιογραφία με ΝΕΡΩΝΕΙΑ διάθεση περιγράφει τις παμφάγες φλόγες αλλά δεν ασκεί καμία κριτική στην Κυβέρνηση από την οποία παίρνει χρήματα για να την υμνεί. Η εκάστοτε εκτελεστική εξουσία δικαιολογείται λέγοντας ότι έχουμε «ακραία» και «πρωτοφανή» καιρικά φαινόμενα. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε τα απαραίτητα μέσα γιατί τα κρατικά ταμεία δεν έχουν λεφτά επειδή τα πλεονάσματα, οι φόροι καταλήγουν στα ταμεία των δανειστών. Το ίδιο συμβαίνει με το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο οποίο δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για να αντιμετωπιστεί ο COVID -19, το ίδιο στο σύστημα Παιδείας στο οποίο κόβονται κονδύλια και αφαιρούνται ως «άχρηστα» τα μαθήματα της Κοινωνιολογίας και της Ιστορίας.

Όταν είσαι πολίτης σε περιοχή υπό συνεχή οικονομική λεηλασία και πολιτικό έλεγχο πρέπει να συνηθίζεις στην ιδέα ότι σου φτάνει να αναπνέεις και να ζεις όπως όπως. Να αρκείσαι το ό,τι ζεις. Σε αυτά που σου παρέχει η διοίκηση του προτεκτοράτου. Μπορεί να καεί το σπίτι σου ή η επιχείρηση σου αλλά τόσο η Κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση θα σου πούνε: «σημασία έχει ότι γλύτωσες». Δεν πρόκειται να σε βοηθήσει κανένας να αποκαταστήσεις τα υπάρχοντα σου όπως δεν βοήθησε τους κατοίκους στο Μάτι, τους Κατοίκους στην Καρδίτσα μετά τις πλημμύρες ή τους Θεσσαλούς και τους Σαμιώτες μετά τους σεισμούς.

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα πεδίο βολής όπου ασκούνται «ξένοι φαντάροι» με τη βοήθεια των Μητσοτάκηδων και των Χαρδαλιάδων. Προξενεί σε όλους ιδιαίτερη εντύπωση η χαλαρή κριτική του κ. Τσίπρα στον ηλιοψημένο από τα μπάνια κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και το περιβάλλον του.«Σημασία είπε ο κ. Τσίπρας τούτη την ώρα είναι να σωθούν οι ζωές». Η «
προστασία της ανθρώπινης ζωής» έχει γίνει το επιχείρημα της σημερινής πολιτικής ηγεσίας προκειμένου να αποδέχεται ο Ελληνικός λαός τις μαζικές καταστροφές είτε από τα παρανοϊκά lockdown είτε από τις θεομηνίες. Μόνο ο κ. Πολάκης ή ο κ. Βαξεβάνης επιμένουν να εξαπολύουν μύδρους κατά της Κυβέρνησης. Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλες ενοχές τόσο για τις εκατόμβες των νεκρών στο Μάτι όσο και για τις Πρέσπες και
αποφεύγει να ενοχλήσει τον σημερινό ένοικο του Μαξίμου. Δεν αποκλείεται αύριο, όσο εξωφρενικό και αν φαίνεται, με το ίδιο επιχείρημα για την «προστασίας της ζωής» να μην υπερασπιστούμε κυριαρχικά δικαιώματα μας στο Αιγαίο ή στη Θράκη! Άλλωστε η οικονομική αδυναμία και η ερήμωση θα φέρουν νομοτελειακά εθνικές ταπεινώσεις και υποχωρήσεις. Όσον αφορά τα πολιτικά δεκανίκια στη Βουλή εξακολουθούν να προσφέρουν συμπαράσταση σιωπής στην καταστροφική Κυβέρνηση.