Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι”, κ. Πάρις Κουρτζίδης, κληθείς να σχολιάσει την καταστροφή από τις φωτιές στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και των όμορων περιοχών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Κι ενώ δυστυχώς όλη η Ελλάδα έβλεπε σε απευθείας μετάδοση (όχι από όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα) την ανυπαρξία του επιτελικού κράτους των δήθεν αρίστων, δηλαδή της εγκληματικής κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι περιγραφές των περισσοτέρων παρουσιαστών των Πετσοταϊσμένων ΜΜΕ, ελέω πανδημίας ήταν τουλάχιστον ανεκδιήγητες. Το να υποτιμάς τη νοημοσύνη των τηλεθεατών και ειδικά των ανθρώπων αυτών που είδαν να χάνονται οι περιουσίες τους και να καταστρέφονται τα μέρη που ζουν χρόνια, είναι αν μη τι άλλο ανέντιμο.

Ευτυχώς, έβαλαν ο Θεός και η Παναγιά το χέρι τους και δεν είχαμε νεκρούς. Αν μάλιστα είχαμε μποφόρ και όχι άπνοια, η καταστροφή στην Αττική θα ήταν βιβλική!

Όπως δε αποκαλύπτουν οι ειδικοί, από τύχη δεν υπήρξε μπλακ άουτ. Φθάσαμε ως χώρα στο σημείο, εν έτει 2021 να αγοράζουμε ηλεκτρική ενέργεια από την Αλβανία και την Τουρκία!

Ο ανέμελος πρωθυπουργός που δεν σταματά να κάνει διακοπές ακόμη κι όταν καίγεται η Ελλάδα, πήρε τελικά χαμπάρι τι γίνεται, αργά το απόγευμα της Τρίτης, ενώ εμφανίστηκε για να συντονίσει -λέει- καλύτερα… το έργο της πυρόσβεσης, το πρωί της Τετάρτης, όταν πλέον η κατάσταση ήταν υπό μερικό έλεγχο, λόγω άπνοιας, κι αφού η φωτιά είχε κατακάψει ότι είχε βρει στο διάβα της.

Αυτή είναι… η κατάντια, αλλά και η αλήθεια!

Στις φωτιές της Βαρυμπόμπης, όμως, έγινε κυριολεκτικά «στάχτη και μπούλμπερη» η -ήδη- χαροκαμένη δημοσιογραφία μας! Είναι φαίνεται πολλά τα λεφτά: 20+20 εκατομμύρια.

Κρίμα, γιατί η Δημοσιογραφία, η Δικαιοσύνη, η ίδια η Δημοκρατία, αποδεικνύεται καθημερινά πλέον ότι, τελικά, είχαν κι αυτές την τιμή τους…

Το Κίνημα των Ελεύθερων Ανθρώπων, ο πρόεδρος, Γιώργος Τράγκας, προσωπικά, όπως και ο υποφαινόμενος ως εκπρόσωπος, στεκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που επλήγησαν και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές τους. Τόσο των ίδιων, όσο και των οικισμών τους.

Ταυτόχρονα, εκφράζουμε από καρδιάς τις ευχαριστίες μας προς τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, προς όλους τους εθελοντές, που καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με αυταπάρνηση για να ελέγξουν την κατάσταση και να βάλουν τέλος στην καταστροφή αυτή.”