Ο “Κόμμοδος” – ένοικος του Μαξίμου, ο τοποτηρητής των γερμανικών συμφερόντων στην Ελλάδα σχηματίζει, πλέον, ουρές αστέγων, όχι μόνο από πυρόπληκτους, αλλά κι από Έλληνες πολίτες που δεν συναινούν να κάνουν το εμβόλιο. Συγκλονίστηκα ως πολίτης και δημοσιογράφος από το e mail που έλαβα από πέντε ηθοποιούς που αρνούνται να κάνουν το, μη αδειοδοτημένο εμβόλιο, κατά του COVID-19. Όπως μου καταγγέλλουν, δέχτηκαν τελεσίδικη και εκβιαστική έξωση από το “σπίτι του Ηθοποιού” της κ. Άννας Φόνσου.

Ήδη, δόθηκαν έγγραφα σε δύο από τους πέντε ηθοποιούς την κ. Μαρίνα και τον κ. Γιώργο Παλαιολόγο, γιατί η διεύθυνση του “σπιτιού” (λανθασμένα όπως μου γράφουν), θεωρεί ότι μπορεί να χειριστεί τους άλλους τρεις και να τους πείσει να κάνουν το εμβόλιο. Οι ηθοποιοί μου καταγγέλλουν ότι τους δόθηκε προθεσμία μέχρι αύριο να κάνουν το εμβόλιο, αλλιώς να αποχωρήσουν από το “σπίτι του Ηθοποιού.” Επίσης μου καταγγέλλουν ότι το “σπίτι του Ηθοποιού” δεν αποτελεί δομή ως γηροκομείο, μιας και στο παρελθόν ντοκουμέντα αποδεικνύουν πως δεν μπόρεσαν να κρατήσουν στο σπίτι ηλικιωμένους συναδέλφους – καλλιτέχνες, αφού δεν υπάρχει κατάλληλο προσωπικό για ανάλογη φροντίδα. Άλλωστε, όπως μου γράφουν, τον κ. Παλαιολόγο μετά από σοβαρή επέμβαση καρδιάς, τον απομάκρυναν μέχρι να αναρρώσει.

Είναι ξεκάθαρο, μου λένε, ότι δεν μπορούν να υποστηρίξουν υποχρεωτικό εμβολιασμό όπως συνεχίζουν να το κάνουν σε γηροκομεία και νοσοκομεία. Η ομάδα των ηθοποιών που είναι εναντίον του μη συναινετικού εμβολιασμού, αυξάνεται και πληθύνεται, όπως και το κίνημα εναντίον όσων θέλουν να επιβάλλουν την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων μόνο από εμβολιασμένους.

Τα μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών που επικοινώνησαν μαζί μου, εκφράζουν την εντονότατη διαμαρτυρία τους για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και καταγγέλλουν την κυβέρνηση, ότι παραβιάζει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία αναφέρει ρητά ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες ενημερώνονται πως ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν θα υποστεί πίεση με πολιτικά, κοινωνικά, ή άλλα μέσα για να εμβολιαστεί εάν δεν το επιθυμεί. Επίσης, οι ηθοποιοί μου καταγγέλλουν στο email τους, ότι η κυβέρνηση παραβιάζει πλήρως την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία αναφέρει ρητά ότι ουδείς πολίτης δεν θα υποστεί διακρίσεις επειδή δεν έχει εμβολιαστεί, ή για το γεγονός ότι δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Οι άνθρωποι της τέχνης καταγγέλλουν το Μαξίμου ότι με αυτό τον τρόπο προκαλεί διχασμό στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ότι εξαναγκάζει και εκβιάζει τους Έλληνες καλλιτέχνες να προβούν σε ανεπιθύμητες ιατρικές ενέργειες.

Όπως αντιλαμβάνεται οποιοσδήποτε πολίτης, ο Πρωθυπουργός – “εισαγωγέας” των ανεπιθύμητων στη Γερμανία χιλιάδων ανεμογεννητριών, ο υποστηρικτής της γερμανικής βιομηχανίας που ανέβασε στα δύο χρόνια της πρωθυπουργίας του τον πήχη της ανεργίας και της απελπισίας των Ελλήνων στον έβδομο ουρανό πετάει με τις αποφάσεις του έξω από τους χώρους φιλοξενίας τους Έλληνες καλλιτέχνες. Κατά σύμπτωση, όλες οι αποφάσεις του ευνοούν γερμανικές εταιρείες, όπως η Siemens, η Enercon, η Pfizer, η ΒιοΝΤech!

Ντροπή του!