Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 56χρονος ,που είχε κρύψει το πτώμα της 69χρονης θείας του σε στεγανοποιημένο μπαούλο στο υπόγειο του σπιτιού της στο χωριό Πωγώνι στα Ιωάννινα, και συνέχιζε για τουλάχιστον δύο μήνες να εισπράττει τη σύνταξή της.

Ο δράστης υποστήριξε ξανά πως δεν σκότωσε την 69χρονη, ωστόσο δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα και πλέον αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε από τις διωκτικές αρχές όταν κάτοικοι του χωριού ανησύχησαν επειδή είχαν περάσει μήνες από την τελευταία φορά που είχαν δει την 69χρονη, και ενημέρωσαν τις αρχές. Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της γυναίκας και βρήκαν τον 56χρονο ανιψιό της, τον οποίο κάλεσαν στο τμήμα Πωγωνίου για κατάθεση.
Ο ρόλος του 56χρονου ανιψιού στην εξαφάνιση της θείας του

Εκεί, οι αστυνομικοί σύντομα αντιλήφθηκαν ότι ο 56χρονος τους έκρυβε κάτι, αφού έπεφτε διαρκώς σε αντιφάσεις και έδειχνε ανήσυχος . Έτσι, δεν άργησε να υποκύψει στις επίμονες ερωτήσεις των έμπειρων αξιωματικών της Ασφάλειας και να ομολογήσει ότι είχε κρύψει το πτώμα της θείας του σε μπαούλο, στο υπόγειο του σπιτιού της γυναίκας.

Πράγματι, οι αστυνομικοί επέστρεψαν στο σπίτι της 69χρονης και βρήκαν το μπαούλο στο υπόγειο. Εκεί, βρέθηκαν μπροστά στο μακάβριο θέαμα. Ο ανιψιός είχε κλείσει το πτώμα της θείας του σε μπαούλο, το οποίο στη συνέχεια έβαλε μέσα σ΄ένα δεύτερο και από πάνω τοποθέτησε κλινοσκεπάσματα.

Μάλιστα χρησιμοποίησε οικοδομική κόλλα για πλακάκια δαπέδου έτσι ώστε να το στεγανοποιήσει και να αποφευχθεί η δυσοσμία, που θα κινούσε υποψίες στους γείτονες της 69χρονης. Ο 56χρονος παραδέχθηκε ότι η θεία του πέθανε το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου από παθολογικά, όπως ισχυρίστηκε αίτια.

Εκείνος τότε αποφάσισε να εξαφανίσει τη σορό της ηλικιωμένης έτσι ώστε να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξή της, όπως και έπραξε. Ο ιατροδικαστής ο οποίος κλήθηκε για νεκροψία διαπίστωσε ότι ο θάνατος της 69χρονης προκλήθηκε σε χρονικό διάστημα δύο έως τριών μηνών.

Όμως, λόγω της προχωρημένης σήψης στην οποία βρισκόταν το πτώμα ήταν αδύνατος ο προσδιορισμός της αιτίας θανάτου της, που θα προσδιοριστεί κατόπιν της ολοκλήρωσης της νεκροτομής, των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.
Βίος και πολιτεία ο 56χρονος

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι οποίες μίλησαν στο theTOC, ο κατηγορούμενος ανιψιός της 69χρονης το 1980 είχε καταδικαστεί για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αρχές δεκαετίας 1990 απέδρασε και συνελήφθη ξανά το 2006.

Επίσης, έχει κατηγορηθεί για δύο περιπτώσεις βιασμού και ενδοοικογενειακής βίας. Είναι διαζευγμένος με δύο παιδιά.