Με τον Γιαννιώτη Δήμαρχο του Schwerte κ. Δημήτριο Αξούργο και την Πρόξενο της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ κα. Μαρία Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Ο κ. Αξούργος και η κα Παπακωνσταντίνου βρίσκονται στην περιοχή μας ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής από την Γερμανία που οργανώνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο Δήμαρχος του Schwerte αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πρεσβευτές των Ιωαννίνων και της Ηπείρου στη Γερμανία.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Ελισάφ συζητήθηκαν οι προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας της πόλης των Ιωαννίνων και του Schwerte στους τομείς του πολιτισμού, της οικονομίας, του τουρισμού και της επιστήμης.

Παράλληλα, τέθηκε επί τάπητος η προοπτική αεροπορικής σύνδεσης της Γερμανίας με τα Ιωάννινα, μια προοπτική που είχε συζητηθεί και κατά το παρελθόν και την οποία στηρίζει η δημοτική αρχή της πόλης μας στο πλαίσιο ενίσχυσης του τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων στάθηκε ιδιαίτερα στη δραστηριοποίηση κορυφαίων Γερμανικών εταιρειών υψηλής Τεχνολογίας στα Ιωάννινα που αποτελεί προτεραιότητα για την ανάπτυξη της περιοχής και συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων της περιοχής μας με τη Γερμανία.

Προτεραιότητα αποτελεί και η αύξηση επισκεπτών στην περιοχή μας, όπως και η σύνδεση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με Γερμανικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα.

Οι δύο Δήμαρχοι και η Πρόξενος συμφώνησαν σε σύσφιξη των σχέσεων τους προς την κατεύθυνση της αδελφοποίησης της πόλης των Ιωαννίνων με την πόλη του Schwerte.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα.