Η έκρηξη των σημερινών κρουσμάτων, μετά την έκτακτη εμφάνιση του Νίκου Χαρδαλιά το απόγευμα της Τρίτης, φέρνει και νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και του υπουργείου Υγείας σήμερα Τετάρτη, προκειμένου να αποφασίσουν για το ενδεχόμενο νέων μέτρων.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε το OPEN οι ειδικοί προσανατολίζονται σε μέτρα τοπικού χαρακτήρα. Υπάρχουν σκέψεις για επιστροφή της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, αλλά και επιστροφή για την απαγόρευση μουσικής στην εστίαση.

Τα μέτρα θα ισχύουν μόνο στις περιοχές που θα εμφανίζουν αύξηση του ιικού φορτίου και δεν θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα. Άλλωστε όλα τα κυβερνητικά στελέχη έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο επιβολής καθολικού lockdown.

Μετά τη συνεδρίαση θα έχουμε την εισήγηση των ειδικών προς την κυβέρνηση, για το πως θα πορευτούμε το επόμενο διάστημα.

Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Στις 7 χθες το απόγευμα και μετά την ανακοίνωση της έκρηξης των κρουσμάτων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση.

Ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα και beach bar από την Πέμπτη 8 Ιουλίου, καθώς και την αυστηροποίηση των προστίμων σε όσους επιχειρηματίες αρνούνται να τηρήσουν τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις:

-Για καταστήματα κάτω των 200 τμ, επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεσο λουκέτο, από την επόμενη κιόλας ημέρα και για 7 ημέρες
-Για τα καταστήματα άνω των 200 τμ, επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση αναστολή λειτουργίας για 7 ημέρες.
-Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ (ανεξαρτήτως τ.μ) και το λουκέτο θα ισχύει για 15 ημέρες.
-Σε περίπτωση τρίτης παράβασης επιβάλλεται αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.


ΠΗΓΗ: crashonline.gr