Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους του Ην. Βασιλείου, EasyJet, ανέφερε ότι οι κρατήσεις πτήσεων για πορτοκαλί προορισμούς αυτό το καλοκαίρι εκτοξεύθηκαν κατά 400% και οι κρατήσεις διακοπών κατά 440% έναντι της προηγούμενης εβδομάδα, εξαιτίας των κυβερνητικών ανακοινώσεων περί άρσης της καραντίνας για τους εμβολιασμένους Βρετανούς.

Τη μεγαλύτερη αύξηση, σύμφωνα με την εταιρία, παρουσιάζουν το Αλικάντε και η Μάλαγα της Ισπανίας, η Φάρο της Πορτογαλίας, η Νίκαια της Γαλλίας και η Κέρκυρα στην Ελλάδα.
Ο αερομεταφορέας έχει προσθέσει 145.000 επιπλέον θέσεις για αυτό το καλοκαίρι σε πτήσεις από το Ην. Βασίλειο προς πορτοκαλί προορισμούς στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Κροατία και την Κύπρο.

Είμαστε ενθουσιασμένοι με την απόκριση των πελατών μας στην κατάργηση της καραντίνας για τους πορτοκαλί προορισμούς, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, Johan Lundgren, προσθέτοντας ότι πλέον η Ευρώπη έχει γίνει πράσινη για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς.

Την ίδια ώρα, αύξηση του ενδιαφέροντος καταγράφεται και για ταξίδια με ιδιωτικά τζετ σε πορτοκαλί χώρες.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας ιδιωτικών τζετ Air Partner, Mark Briffa, η εταιρία καταγράφει ήδη αύξηση του ενδιαφέροντος και περιμένει σημαντική αύξηση της ζήτησης.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, η Air Partner βρίσκεται ήδη σε επίπεδα προ κορωνοϊού και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό θα συνεχιστεί καθώς εξελίσσονται τα προγράμματα εμβολιασμού και οδηγούν σε ανάκαμψη των ταξιδιών αναψυχής.

O Τhomas Cook ανέφερε ότι οι αναζητήσεις για Ελλάδα τριπλασιάστηκαν ενώ η πλατφόρμα Skyscanner ότι 30 λεπτά μετά τις ανακοινώσεις της Βρετανίας, οι κίνηση στις σελίδες της αυξήθηκε κατά 53% από το Ην. Βασίλειο έναντι της αντίστοιχης κίνησης την προηγούμενη Πέμπτη.

Αίρονται οι περιορισμοί από τις 19 Ιουλίου

Στις 19 Ιουλίου θα αρθούν όλοι οι νομικοί περιορισμού κατά της πανδημίας στην Αγγλία, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Ως προς τους περιορισμούς στα ταξίδια, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα και τους άλλους μεσογειακούς
προορισμούς που βρίσκονται στην πορτοκαλί ζώνη, ο κ.Τζόνσον είπε ότι η κυβέρνησή του θα συνεργαστεί με την ταξιδιωτική βιομηχανία για να μπορούν οι πλήρως εμβολιασμένοι να επιστρέφουν από τις πορτοκαλί χώρες χωρίς την υποχρέωση καραντίνας. Το πότε θα συμβεί αυτό θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, σε συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι στις 19 Ιουλίου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα καταργηθεί το όριο στις συναθροίσεις ατόμων σε ανοιχτούς και σε κλειστούς χώρους, όπως θέατρα, νυχτερινά κλαμπ, μαζικές εκδηλώσεις κλπ. Καταργείται επίσης η υποχρέωση για τήρηση αποστάσεων.
Δεν θα απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού Covid, εκτός εάν το θελήσει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συστήνει τη χρήση μάσκας, όμως η υποχρέωση αυτή καταργείται και στους κλειστούς χώρους.

ΠΗΓΗ: www.corfupress.com