Γιώργος Τράγκας(Δήλωση): Σήμερα τιμούμε τη Γαλλική Επανάσταση και αντιστεκόμαστε στους Λουδοβίκους των Αθηνών

Σήμερα είναι 14 Ιουλίου. Είναι η επέτειος της Γαλλικής Επανάστασης. Οι Γάλλοι θυμούνται τη μεγάλη και μαζική αντίδραση του λαού τους, κατά των Λουδοβίκων, της πείνας και της εξαθλίωσης που έφερε στο λαό τους η μοναρχία και ο ολοκληρωτισμός εκείνης της περιόδου. Σήμερα, θυμόμαστε και γιορτάζουμε όλοι οι Ελεύθεροι Άνθρωποι την επέτειο και τα μηνύματα της μεγάλης επανάστασης, που ανέτρεψε τη λουδοβίκειο ατμόσφαιρα και γκρέμισε τη Βαστίλη.

Υπάρχουν, κατά τη γνώμη μου, αρκετά κοινά σημεία στην ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής με αυτή που κυριαρχεί σήμερα στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Υπάρχει η ίδια αδιαφορία απέναντι στους ανέργους και τους φτωχούς. Υπάρχει η ίδια επίδειξη πολυτελούς ζωής από εκείνους που βρίσκονται στην εξουσία. Υπάρχει η ίδια υποκρισία από τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του που τάζουν οικονομικά αντίδωρα και ανάπτυξη στα εκατομμύρια των αναξιοπαθούντων και υπερδανεισμένων Ελλήνων, με εκείνους των Βερσαλλιών που φώναζαν: «Δώστε παντεσπάνι στο λαό που φωνάζει».

Υπάρχει η λουδοβίκειος νοοτροπία, η οποίa εκφράζεται από τις δηλώσεις και τη ζωή του σημερινού Πρωθυπουργού, κατά σύμπτωση γόνου εκείνου που υπηρέτησε το παλάτι, ανέτρεψε τον Γεώργιο Παπανδρέου και έφερε τη δικτατορία της 21ης Απριλίου. Οι Ελεύθεροι Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τιμούμε και γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης, που άλλαξε τη ροή των πραγμάτων και την ατμόσφαιρα στην Ευρώπη και τον κόσμο.