Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, γίναμε μάρτυρες μιας σειράς καταστάσεων από πλευράς Δημοτικής Αρχής, που επιβεβαιώνουν την άποψή μας, ότι πρόκειται για μια καθαρά διαχειριστική, χωρίς όραμα και σχέδιο Δημοτική Αρχή.

Τελευταίο παράδειγμα προς τεκμηρίωση της άποψής μας, είναι η ανακοίνωση του Δημάρχου, πως το κόστος για τη δημιουργία του OPENMALL, τελικά είναι 3 φορές!!!!! περισσότερο από το κόστος της εγκεκριμένης πρότασης στο ΕΣΠΑ και ότι θα πραγματοποιηθεί μόνο, έτσι το ονόμασε , το OrenMall 1, ο δρόμος στην οδό Σκουφά και στη συνέχεια αν εξασφαλίσει χρηματοδότηση μέσω Ταμείου Ανάκαμψης, το υπόλοιπο έργο (αυτό ονομάστηκε OpenMall 2)!!!

Πρόκειται για καταστάσεις οι οποίες κανονικά θα έπρεπε να προκαλούν θυμηδία, αν τα πράγματα δεν ήταν σοβαρά και καθόλου αστεία. Είμαστε θεατές στο μια σειρά σημαντικών και εμβληματικών έργων για το Δήμο Άρτας αλλά και ευρύτερα για όλο το Νομό, να παραπέμπονται στις καλένδες, να τεμαχίζονται, να κωλυσιεργούν, να κινδυνεύουν να μην υλοποιηθούν. Αξιοποίηση ΞΕΝΙΑ, OpenMall, Βιομηχανικό Πάρκο, Πανεπιστημιακών Σχολών – Τμημάτων Άρτας, υλοποίηση μελέτης οριοθέτησης της κοίτης Αράχθου, είναι μερικά, αλλά τρανταχτά παραδείγματα.

Φαίνεται πως για τη Δημοτική Αρχή η αξιοποίηση των σπουδαίων αναπτυξιακών δυνατοτήτων που έχει ο τόπος μας, εξαντλείται σε μια σειρά μικρά διαχειριστικά θέματα καθημερινότητας (τα οποία δεν υποτιμούμε, αλλά δεν είναι τα μόνα και τα κυρίαρχα) και σε φωτογραφίσεις μπροστά στο χάρτη της Άρτας, με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Καλούμε τον Δήμαρχο Άρτας, να ξαναβρεί την μαχητικότητα και την διεκδικητικότητα, που επεδείκνυε τα χρόνια που Κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, παρόλα τα πολλά χρηματοδοτικά και άλλα εργαλεία αξιοποίησης και ανάπτυξης του τόπου, του παρασχέθηκαν.