Σύσκεψη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το θέμα της απόδοσης της χερσαίας ζώνης

Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη υποδέχθηκε χθες Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς, ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Γόγολος, ο Επικεφαλής της ΕλάσσονοςΑντιπολίτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Θωμάς Δημητρίου,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δονάτος Μαρτίνης, η Προέδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλκιβιάδης Λάμπρου, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η Πρόεδρος της ΟΛΗΓ Α.Ε. κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ Α.Ε. κ. Αθανάσιος Πορφύρης.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν το φλέγον ζήτημα της διεκδίκησης από τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, τμημάτων της χερσαίας ζώνης που χρησιμοποιούνται από τους πολίτες και δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες. Εν όψει της μεταφοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΟΛΗΓ Α.Ε. σε ιδιώτη, το ζήτημα απόδοσης στους Δήμους αυτών των τμημάτων αποτελεί επιτακτική ανάγκη και αίτημα της τοπικής κοινωνίας, της οποίας τα συμφέροντα απειλούνται.

Ο κ. Πλακιωτάκης δεσμεύτηκε για μια ακόμη φορά στην οριστική επίλυση του ζητήματος και μάλιστα εντός του προσεχούς διμήνου υιοθετώντας το μεγαλύτερο μέρος των διεκδικήσεων,με ανοιχτό μόνο το ζήτημα του πάρκινγκ και του παλιού τελωνείου, ζητήματα τα οποία αποτελούν κόκκινες γραμμές για τον Δήμο Ηγουμενίτσας.Αμφότεροι οι Δήμοι ζήτησαν συντομότερο χρονοδιάγραμμα με άμεσες ενέργειες, προκειμένου να εξαιρεθούν από τη σύμβαση παραχώρησης τα όσα οι τοπικές κοινωνίες διεκδικούν.

Προκειμένου να διευθετηθεί και το εν λόγω ζήτημα, την προσεχή Τετάρτη οι δύο Δήμαρχοι πρόκειται να μεταβούν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου θα διαμορφωθεί και η τελική πρόταση του Υπουργείου.

Λαμβάνοντας υπόψητις τελευταίεςεξελίξειςτα Δημοτικά Συμβούλια Ηγουμενίτσας και Φιλιατών θα συνεδριάσουν,προκειμένου να εκτιμήσουν αναλόγως τα δεδομένα.