Ο εμβολιασμός είναι η μοναδική γραμμή άμυνας! 1,5 χρόνο τώρα οι πολίτες είναι αποδέκτες ενός κυβερνητικού αλαλούμ μέτρων, μηνυμάτων και ανικανότητας.

Ερωτώμενη εάν η αντιπολίτευση θα συνδράμει στην κατάσταση, ενόψει της νέας υγειονομικής περιπέτειας στην οποία βρισκόμαστε, η Γραμματέας της Κ. Ο. Του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε τα εξής: Ενάμιση χρόνο μετά βρισκόμαστε χειρότερα από ό,τι πέρυσι την ίδια ημερομηνία. Έχουμε στηρίξει τα υγειονομικά μέτρα, στηρίζουμε τους εμβολιασμούς διότι είναι η μόνη γραμμή άμυνας. Οι πολίτες θα πρέπει να πειστούν: εμβολιασμός, εμβολιασμός, εμβολιασμός.

Η κυβέρνηση αναπαυμένη στην αυταρέσκεια της όμως δεν ακούει τις φωνές της αντιπολίτευσης, των πολιτών, των φορέων, των εργαζόμενων. Άκουσα το ρεπορτάζ σας πριν για τα θέματα της εστίασης: μέτρα πρόχειρα, αποσπασματικά και αλληλοσυγκρουόμενα τα οποία έχουν σπείρει ξανά την αμφιβολία στους Έλληνες πολίτες.

Κυνισμός ΝΔ: Εγκαινιάζουν εν πομπαίς και οργάνοις Κέντρο Υγείας υποστελεχωμένο με «δανεικό» προσωπικό και παράλληλα σχεδιάζουν τη συρρίκνωση των νοσοκομείων!

Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση. Η κυβέρνηση θα πρέπει να σοβαρευτεί και να μην κάνει επικοινωνιακά τρίκ. Δηλαδή, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης πήγε να εγκαινιάσει ένα Κέντρο Υγείας. Ένα Κέντρο Υγείας στο οποίο μετέφεραν προσωπικό από νοσοκομεία και θα ενισχυθεί σε προσωπικό αργότερα. Και, ταυτόχρονα με αυτό, σήμερα βλέπουμε σε πρωτοσέλιδο φιλοκυβερνητικού τύπου ότι σχεδιάζει τη συρρίκνωση των νοσοκομείων.

Σήμερα, εν τω μέσω του 4ου κύματος, εν μέσω πανδημίας, μετά από όλα αυτό που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός και στην υγεία και στην οικονομία -και δυστυχώς έπονται και τα χειρότερα η κυβέρνηση τολμά να συζητά και να επεξεργάζεται σχέδιο συρρίκνωσης του ΕΣΥ, αντί να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία!

Κυβέρνηση και πανδημία: Πρωθυπουργικά ευχολόγια, παραπλανητικά μηνύματα, ασυνάρτητα μέτρα

Με τον ιό δεν έχουμε ξεμπερδέψει όπως ανήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης βαφτίζοντας την ευχή του πραγματικότητα και ανακοινώνοντας δυο φορές success story και πέρυσι το καλοκαίρι και φέτος. Όταν ο Πρωθυπουργός βγαίνει και λέει λίγο-πολύ πως η πανδημία τελείωσε και όλα είναι ελεύθερα για να ανατάξουμε την οικονομία, τότε οι πολίτες, οι οποίοι είναι κουρασμένοι από τις επαναλαμβανομενες καραντίνες και όσα μας έχουν συμβεί αυτόν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, προφανώς και ξεχύνονται στους δρόμους και προφανώς δεν τηρούνται τα μέτρα πρόληψης.

Οι υπεύθυνοι και οι εργαζόμενοι του πολύπαθου κλάδου της εστίασης καλούνται τώρα να γίνουν «συνέταιροι» στις κυβερνητικές ευθύνες

Όσο προφανές είναι ότι έπρεπε να ανοίξει η εστίαση το ίδιο προφανές είναι ότι έπρεπε να συνοδευτεί με ελεύθερη συνταγογράφηση των μοριακών και των rapid test. (Αξίζει να θυμίσω εδώ ότι τα rapid test, αυτά για τα οποία πριν λίγο καιρό εμείς λέγαμε ότι το ευνόητο ότι δηλαδή αποτελούν επικουρικό μέτρο και όχι κύριο, αυτά τα ίδια τώρα έχουν βγει στην αχρηστία από την ίδια κυβέρνηση η οποία μας κατηγορούσε ότι κάνουμε σαμποτάζ…) Αντί αυτών, χθες ανακοινώθηκε πανηγυρικά ως έκτακτο μέτρο «να κάθονται οι πελάτες στην εστίαση», μέτρο που ισχύει εδώ και ένα μήνα!

Προφανώς και θα επρεπε η χώρα να διαθέτει ελεγκτικούς μηχανισμούς τους οποίους σήμερα δε διαθέτει με ευθύνη της κυβέρνησης. Όπως προσέλαβε αστυνομικούς, να προσλάβει και ανθρώπους που κάνουν αυτή τη δουλειά, όχι η αστυνομία. Ξέρετε ότι όλες οι υπηρεσίες του κράτους είναι υποστελεχωμένες και η ελληνική αστυνομία έχει πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας και δε μπορεί να ανταποκρίνεται για πάντα σε αυτό το ρόλο γιατί δουλειά της είναι το έγκλημα. Όπως βεβαίως δεν είναι και δουλειά των υπευθύνων και των εργαζομένων του πολύπαθου κλάδου της εστίασης οι οποίοι καλούνται τώρα να γίνουν «συνέταιροι» στις κυβερνητικές ευθύνες!

Εν κατακλείδι: Ο ρόλος μίας κανονικής και στοιχειωδώς ικανής κυβέρνησης είναι ο σχεδιασμός, η πρόβλεψη και τα ανακλαστικά. Ο ρόλος της είναι να κάνει τα δύσκολα και ανέφικτα εύκολα και εφικτά. Αντ’ αυτών η κυβέρνηση Μητσοτάκη κυβερνά με ευχολόγια, μετακύλιση ευθυνών και ανεπαρκείς χειρισμούς.

Εφόσον προσφιλές θέμα της κυβέρνησης είναι ο κ. Πολάκης, ας γίνουν εξίσου προσφιλή τα θέματα που έχει εγείρει περί διασπάθισης δημοσίου χρήματος και περί απευθείας αναθέσεων.

Στο σημείο που η συζήτηση μεταφέρθηκε από το θέμα της έλλειψης κυβερνητικού σχεδιασμού και ανεπάρκειας αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας στο προσφιλές στην κυβέρνηση επικοινωνιακό καταφύγιο Πολάκη, η Όλγα Γεροβασίλη προέτρεψε τη Νέα Δημοκρατία «επειδή παρακολουθεί πάρα πολύ προσεκτικά τον κ. Πολάκη που έχει μια ιδιαίτερη αντίληψη, να ασχοληθεί και με τα εκατοντάδες δημοσιεύματα τα οποία έχει προκαλέσει ο κ. Πολάκης για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, για τις απευθείας αναθέσεις, για όλες τις κατά παρέκκλιση αναθέσεις των χρημάτων του ελληνικού λαού. Και να ακούσει από τον κ. Πολάκη τις συστάσεις όσον αφορά την κινητοποίηση της κυβέρνησης στο ζήτημα της φαρμακευτικής αντιμετώπισης του κορωνοϊού».