Νέα μέτρα για τους χώρους εστίασης και διασκέδασης ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, με ισχύ από την Πέμπτη 8 Ιουλίου, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Ουσιαστικά, η κυβέρνηση έριξε το «μπαλάκι» των ευθυνών στους νέους αλλά και την εστίαση, ανακοινώνοντας μάλιστα αυστηρά πρόστιμα για όσους παραβούν τα νέα δεδομένα από τις 8 Ιουλίου.

Χαρακτηριστικά, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου, τα μπαρ τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους. «Από την πρώτη παράβαση οι επιχειρήσεις θα κλείνουν», συμπλήρωσε αναφερόμενος στις ποινές που θα αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων διασκέδασης που δεν «πειθαρχούν».

Συγκεκριμένα, μίλησε για «άμεση σφράγιση στα καταστήματα που παραβιάζουν τα μέτρα, αύξηση των προστίμων, αφαίρεση άδειας καταστήματος στην 3η παράβαση και δυνατότητα επιβολής παράβασης εκ των υστέρων με βάση αποδεικτικό υλικό».

Όσον αφορά τα πρόστιμα, ανακοινώθηκαν τα εξής:
Για τα καταστήματα κάτω των 200 τμ: πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση, από την επόμενη ημέρα, για 7 ημέρες,
Για τα καταστήματα άνω των 200 τμ: με την πρώτη παράβαση θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας.
Σε περίπτωση υποτροπής (δεύτερη παράβαση), το πρόστιμο θα είναι ενιαίο, 5.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες.
Στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

«Όσοι είναι ανεμβολίαστοι διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να μολυνθούν και να αρρωστήσουν σοβαρά», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας για τριπλασιασμό των νέων κρουσμάτων κορονοϊού. «Οι μεγάλοι χώροι των κέντρων διασκέδασης, τα κλαμπ και τα μπαρ, αποτελούν κέντρα υπερμετάδοσης του ιού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Εμβολιαστείτε άμεσα», τόνισε εκ νέου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, προχωρώντας σε νέες εκκλήσεις, κυρίως προς τους νέους, ώστε να κλείσουν ραντεβού το συντομότερο δυνατόν.

ΠΗΓΗ: www.documentonews.gr