Τις προοπτικές συνεργασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) Κρήτης για τη δημιουργία ενός ερευνητικού πόλου στα Ιωάννινα, συζήτησαν σε τηλεδιάσκεψη που είχαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Πρόεδρό του Νεκτάριο Ταβερναράκη και τον εκπρόσωπό του στα Ιωάννινα καθηγητή κ. Σάββα Χριστοφορίδη.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΙΤΕ για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας, υπογραμμίζοντας ότι με τη δημιουργία του Τμήματος Βιοϊατρικών Ερευνών που έχει προγραμματιστεί στα Ιωάννινα (και σε έκταση απέναντι του οικοπέδου στο οποίο θα κατασκευαστεί το Πάρκο), δίνεται πλέον η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα καινοτομίας, το οποίο θα προσδώσει νέα δυναμική στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε επίσης την πρόθεση της Περιφέρειας να αναλάβει την επίβλεψη του έργου του ΙΤΕ σε συνδυασμό και με το υπό κατασκευή Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, καθώς όπως εκτιμάται ο χρόνος αποπεράτωσής των δύο κτιριακών συγκροτημάτων- με δεδομένο ότι χρηματοδοτούνται και τα δύο έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης- θα είναι περίπου ίδιος. Τέλος συμφωνήθηκε να ακολουθήσει νέα επικοινωνία κατά την οποία θα εξεταστούν επιμέρους ζητήματα.