Κατά τη διάρκεια του 23ου Συμποσίου της Σύμης στην Αθήνα που διοργάνωσε ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δήλωσε ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα μπόρεσε να κερδίσει μια τρίτη εντολή εξαιτίας αυτού που μπορούσε να προσφέρει στους πολίτες του.

Σημείωσε ότι υπό την κυριαρχία του σοσιαλιστικού κόμματος, η Αλβανία μπόρεσε να πραγματοποιήσει δραστικές αλλαγές, ενώ παραδέχεται επίσης ότι πολλά πράγματα πρέπει ακόμη να βελτιωθούν.

Ο Ράμα μίλησε επίσης για τα στρατηγικά έργα της Αλβανίας, αποκαλύπτοντας ότι ο τομέας του τουρισμού, η ενέργεια, οι υποδομές και οι τεχνολογικές υπηρεσίες συγκαταλέγονται μεταξύ των κύριων στόχων της τρίτης θητείας του.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης την επείγουσα ανάγκη να συνεργαστούν οι χώρες στην περιοχή από οικονομική άποψη, προκειμένου να αυξήσουν τις επενδύσεις και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
«Χρειαζόμαστε περιφερειακό όραμα για να αυξήσουμε τις δυνατότητες των αγορών μας και να δώσουμε στους επενδυτές την ευκαιρία να εργαστούν με πολύ μεγαλύτερους χώρους και έτσι μπορούμε να έχουμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες. Η κυβέρνηση θα πρέπει να εργάζεται σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, ειδικά όταν πρόκειται για στρατηγικούς τομείς », υποστήριξε ο πρωθυπουργός Ράμα.

Μιλώντας ενώπιον του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γιώργου Παοδρέου, ο Ράμα είπε ότι η Αλβανία προσφέρει μια ισχυρή βάση στον ενεργητικό τομέα.
«Όσον αφορά την ενέργεια, έχουμε μια πολύ ισχυρή βάση και μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον. Θέλω να επισημάνω ότι βασίζουμε κυρίως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η παραγωγή μας βασίζεται στην υδρική ενέργεια », δήλωσε ο Ράμα.

ΠΗΓΗ: https://apenadi.blogspot.com/