Ένα νέο δημοτικό κτίριο στη Ζίτσα κατάφερε να διακριθεί στα αρχιτεκτονικά βραβεία DOMa 2021. Η διάκριση έρχεται να υπογραμμίσει για άλλη μια φορά την υποτιμημένη από δημοτικές ή περιφερειακές αρχές επιλογή των αρχιτεκτονικών λύσεων σε δημόσια ή δημοτικά κτίρια, μεγάλα ή μικρά.

Το κτίριο που διακρίθηκε, είναι το περίπτερο επισκεπτών της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας, ένα εκθετήριο οίνου που φέρει την υπογραφή του αρχιτέκτονα και διδάσκοντα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ανδρέα Νικολοβγένη.

Το εκθετήριο οίνου χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο Ζίτσας μέσω του έργου «Wincome» του διασυνοριακού προγράμματος «Interreg Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020».

Στα φετινά βραβεία ελληνικής αρχιτεκτονικής DOMa υπήρξαν πάνω από 200 συμμετοχές.

Στις 5 Ιουλίου απονεμήθηκαν συνολικά τέσσερα βραβεία και οκτώ έπαινοι, με τους φιναλίστ να ανέρχονται σε 42. Ο κ. Νικολοβγένης πήρε τον 1ο έπαινο για το εκθετήριο οίνου στην κατηγορία «Καλύτερο Πρώτο Έργο Νέου Αρχιτέκτονα» (οι κατηγορίες αφορούσαν ένα βραβείο και δύο επαίνους).

Στους/στις φιναλίστ, στην κατηγορία «καλύτερο πραγματοποιημένο έργου νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτίριο», ήταν και η αρχιτέκτονας Λάρα Βαρτζιώτη για μια παλιά κατοικία στα Γιάννενα.

ΠΗΓΗ: typos-i.gr