Οι Γερμανοί ξεπουλάνε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας
Όλη η Ελλάδα, όλη η περιουσία τω Ελλήνων πωλείται μέσω ΤΑΪΠΕΔ από τους Γερμανούς, ενώ ο μισός πληθυσμός είναι υπερχρεωμένος και η αστική τάξη, ο εμπορικός κόσμος έχει ισοπεδωθεί από τα ακραία μέτρα του Μητσοτάκη. Παντού ολόκληρα χωριά «εξαφανίζονται» ενώ τα νιάτα μας μεταναστεύουν στη Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Αφρική.
Ο πληθυσμός συρρικνώνεται, μιξάρεται με μετανάστες . Η Εθνική ταυτότητα ξεθωριάζει όπως και η φυλή μας. Σε όλη την Ήπειρο που περιοδεύω, διαπιστώνω τα ίδια σημάδια εκτεταμένης κοινωνικής παρακμής και παθητικοποίησης.
Είχα την τύχη να συναντηθώ σήμερα με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο, ο οποίος το πρωί κουβέντιαζε με τον Υπουργό Ναυτιλίας το ξεπούλημα όλης της έκτασης του λιμανιού από το ΤΑΪΠΕΔ, δηλαδή από τους Γερμανούς. Όπως όλα τα ασημικά της πατρίδας μας, έτσι και τα λιμάνια έχουν περάσει στο ΤΑΪΠΕΔ και σταδιακά βγαίνουν στο σφυρί, προκειμένου τα χρήματα από την πώληση να απορροφηθούν από τις δάνειες δυνάμεις – τα γερμανικά ταμεία.
Δυστυχώς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας έχει μια ιδιαιτερότητα: Η έκτασή του φτάνει μέχρι την πρώτη γραμμή της πολεοδομικής ζώνης της Ηγουμενίτσας. Δηλαδή, οι Γερμανοί ξεπουλάνε τώρα μαζί με την προβλήτα και τις κεντρικές εγκαταστάσεις του λιμανιού, παιδικές χαρές, αναψυκτήρια, κηπάρια και καταστήματα που υπάρχουν σε όλο το μήκος του λιμανιού. Δηλαδή πουλάνε και χώρους οι οποίοι υπηρετούσαν τον πληθυσμό της πόλης .
Όπως έμαθα από τον Δήμαρχο ο κ. Πλακιωτάκης θέλει να λύσει το πρόβλημα, αλλά είναι δεμένα τα χέρια του από τους Γερμανούς του ΤΑΪΠΕΔ. Παντού όπου πήγα στην Ελλάδα οι τοπικοί άρχοντες μου μίλησαν για την ανθελληνική δράση που υπάρχει στη χώρα μας. Τη γερμανική ανθελληνική συμπεριφορά. Παντού όπου πηγαίνω βλέπω και ακούω για τη τραγωδία που επιφέρει η γερμανική οικονομική κατοχή.
Ενδιαφέρον για το λιμάνι έχουν επιδείξει οι Αμερικανοί , ο Ιβάν Σαββίδης, ο οίκος Γκριμάλντι και άλλοι.