Τα Γιάννενα εδώ και μια εβδομάδα έχουν μπει ξανά σε «ρυθμούς covid», δημιουργώντας έναν κύκλο περίπου 2,5 μηνών, από έξαρση σε ύφεση κοκ.

Μέσα σε μια εβδομάδα καταγράφηκαν 364 κρούσματα στα Γιάννενα, από το απόλυτο ρεκόρ της περασμένης Πέμπτης.

Το θετικό είναι ότι δεν επιβαρύνονται τα νοσοκομεία και πως μειώνονται σταδιακά οι διασωληνωμένοι-ες. Από την άλλη, υπάρχει η ανησυχία για τη «μετάλλαξη Δ» που είναι σίγουρο ότι θα εντοπιστεί και στην Ήπειρο, αν δεν έχει συμβεί ήδη, καθώς οι μετακινήσεις είναι πρακτικά ελεύθερες. Σήμερα, αναμένεται η νεότερη αναφορά του κέντρου παρακολούθησης μεταλλάξεων.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο πρόεδρος της Βουλής κάνουν εκκλήσεις στον κόσμο να εμβολιαστεί. Το παράδειγμά τους δεν ακολουθεί με την ίδια ζέση η Εκκλησία, η οποία προτίμησε μια επαμφοτερίζουσα στάση, όταν παρακλήθηκε από την κυβέρνηση να μιλήσει υπέρ του εμβολιασμού. Απέφυγε τη ρητή τοποθέτηση και συνέστησε βασικά… προσευχή.

Δυστυχώς, ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό του κόσμου έχει επιφυλάξεις που κυμαίνονται, είτε από μια λογική, δεδομένης της αντιφατικής δημοσιότητας, ανησυχία, μέχρι την αντιεπιστημονική και σκοταδιστική πολεμική. Χτες, έγιναν συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας, με «σύνθεση» που είναι γνωστή από παλιότερες κινητοποιήσεις…

Ο μέσος όρος ηλικίας των θετικών κρουσμάτων, έχει κατέβει πολύ. Ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε από χτες να δίνει αναλυτικά στοιχεία για τα αποτελέσματα των self tests και, στα δύο σημεία ελέγχων στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, ο μ.ο. ηλικίας ήταν τα 20 έτη.

ΠΗΓΗ: https://typos-i.gr/