Ο νέος χώρος δημιουργικής απασχόλησης που ήταν απαραίτητος για τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρία στην Ηγουμενίτσα.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «Εν Δράσει» ανοίγει τις πόρτες του και έρχεται να εμφυσήσει την αγάπη, τη χαρά, τη δημιουργία και την αποδοχή στην Πόλη μας.

Το νέο ΚΔΑΠ καθίσταται για τα άτομα με αναπηρία, ένας χώρος γόνιμης αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, φαντασίας, δημιουργίας και ανάπτυξης.

Στόχος της νέας δομής ειδικής αγωγής είναι, να προωθήσει την ομαδικότητα, την συνεργασία και την ανάπτυξη δεξιοτήτων καθημερινής ζωής των ωφελούμενων αλλά και να διευκολύνει τους γονείς, βελτιώνοντας έτσι συνολικά και την ποιότητα ζωής των οικογενειών τους.

Το νέο ΚΔΑΠ διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και το προσωπικό ώστε να λειτουργεί μέσα σε ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον.

Η δομή στελεχώνεται από εξειδικευμένους εκπαιδευτές και θα προσφέρει οργανωμένες δραστηριότητες που θα έχουν σκοπό την ψυχαγωγία των ατόμων με αναπηρία, την βελτίωση ταλέντων και ικανοτήτων, την κινητική ανάπτυξη, την ανάπτυξη κοινωνικών δεσμών και φιλικών σχέσεων, την ατομική και ομαδική εκπαίδευση σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης, καθώς και τη στήριξη των ίδιων και των οικογενειών τους που δίνουν τον δικό τους αγώνα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες όμοιας λειτουργικότητας, ώστε κάθε παιδί / ενήλικας να νιώθει ότι μπορεί να εκφραστεί, να επικοινωνήσει, να ενταχθεί.

Οι χώροι του ΚΔΑΠ είναι σχεδιασμένοι με βάση τις αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και εξυπηρέτησης, που ορίζονται από το νόμο, χωρίς όμως να στερούνται δημιουργικότητας και φαντασίας. Οι 6 αίθουσες απασχόλησης, οι οποίες απαρτίζουν ένα κτίριο σχεδόν 400 τετραγωνικών μέτρων, αποτελούνται από αίθουσα γυμναστηρίου, μουσικοκινητικής και θεάτρου, εργοθεραπείας, cinema και ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκπαιδευτικής κουζίνας και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για διάφορα θεματικά εργαστήρια.

Κύριο μέλημα του νέου ΚΔΑΠ είναι και η διοργάνωση εξωτερικών δραστηριοτήτων και εκδρομών, μέσα σε καλά οργανωμένα πλαίσια και πάντα με την επίβλεψη του επιστημονικού προσωπικού της δομής, ώστε να δοθεί στα άτομα η ευκαιρία της ενεργής συμμετοχής σε δρώμενα κοινωνικά, πολιτισμικά, ψυχαγωγικά, όπου θα λαμβάνουν μέρος ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Η δομή απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες από 5 ετών και άνω, χωρίς όριο ηλικίας, με κινητικές αναπηρίες, νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο DOWN, πολλαπλή αναπηρία, ψυχικές διαταραχές ή οποιασδήποτε μορφής αναπηρία, η οποία είναι πιστοποιημένη με ποσοστό από 35%.

Προτεραιότητα του κέντρου είναι η διευκόλυνση των ατόμων και των μελών της οικογένειας, όπου ανήκουν. Για αυτό το λόγο οι εγγραφές γίνονται ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση για τον κηδεμόνα, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής». Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τη δυναμικότητα του Κέντρου θα ληφθούν υπόψη ηλικιακά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, τα οποία θέτει ο εκάστοτε φορέας χρηματοδότησης. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων, λοιπόν, γίνονται προ κρατήσεις θέσεων, καθώς ο αριθμός τους είναι περιορισμένος.

Τέλος το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Εν Δράσει» θα προσφέρει ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση των ωφελούμενων της δομής, που για οποιοδήποτε λόγο δε δύνανται να μετακινηθούν, με ιδιωτικό βαν.

Με γνώμονα την αγάπη και την αποδοχή ας αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα σε μια κοινωνία που θα αντιμετωπίζει τα άτομα ως ανθρώπους και όχι ως αναπηρίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να προγραμματίσετε άμεσα το ραντεβού σας και να γνωρίσετε από κοντά το προσωπικό, τους χώρους και τις παροχές του νέου Κέντρου.

Διεύθυνση: 5ο χλμ Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, Μαυρούδι ,

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6988789957 και 2665100350.

Email: kdapmeaendrasei@gmail.com