Ενώ διαλύει τη δομή του κράτους με τα φασιστικά μέτρα εναντίον όλων των εργαζομένων που φοβούνται να εμβολιαστούν, ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου, ο υιός του Εφιάλτη της Αποστασίας που έφερε την 21η Απριλίου και την εισβολή του Αττίλα, απειλών τους πάντες και διαβιών πολυτελώς ως Λουδοβίκος, αφήνει όλη την πρωτοβουλία των κινήσεων στο Αιγαίο και στην Κύπρο στον Ερντογάν, στην τουρκική διπλωματία και στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με καλές πηγές μου, στο Υπουργείο των Εξωτερικών και σε διπλωματικές αντιπροσωπείες, ένα μόλις μήνα μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις Βρυξέλλες, στο ΝΑΤΟ, (14 Ιουνίου 2021), η Τουρκία, μόνη και ελεύθερη στο Αιγαίο (αφού τουρκική προϋπόθεση για το ήρεμο καλοκαίρι είναι η Αθήνα να «κάνει το καλό παιδί» και να μην κινείται καθόλου), προχωρά με επιταχυνόμενους ρυθμούς στην αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, ελληνικών νήσων, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο, προκειμένου να βρει το μίτο της Αριάδνης και να αρχίσει το «ξήλωμα» της ελληνικότητας του Αιγαίου μας.

Οι ίδιες πηγές μου αναφέρουν ότι έτσι η Τουρκία από τις αρχές Ιουνίου έχει προχωρήσει σε εκτεταμένη ενημέρωση της Διεθνούς Κοινότητας (ΟΗΕ, ΙCΑΟ, ΙΜΟ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, EUROCONTROL κλπ.) υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των Συνθηκών Λωζάννης και Παρισίων, διότι εκτελεί στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά του Αν. Αιγαίου. Μάλιστα, η Τουρκία επιμένει να αναγράφει τα τουρκικά ονόματα στα ελληνικά νησιά, σαν να ήταν είτε αμφισβητούμενα, είτε τουρκικά.

Ενώ ο Λουδοβίκος των Αθηνών ασχολείται με το πως θα εκβιάσει τους Έλληνες για να εμβολιαστούν, θέλουν δεν θέλουν, η Τουρκία απέστειλε επιπροσθέτως και επίσημη επιστολή στον ΟΗΕ, η οποία αναρτήθηκε επισήμως και στην οποίαν αναλυτικώς αναφέρεται στις «παραβιάσεις» των Συνθηκών από την Ελλάδα (!) και στις «μαξιμαλιστικές θέσεις της», τις οποίες η Άγκυρα απορρίπτει εκ των προτέρων στον εφ’ όλης της ύλης διμερή πολιτικό διάλογο.

Το εξωφρενικό, όπως αναφέρουν οι διπλωματικές πηγές μου, είναι ότι μόλις δύο ώρες ΠΡΙΝ τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στο ΝΑΤΟ, στις 14 Ιουνίου, η Τουρκία ενημέρωσε τη Διεθνή Κοινότητα με την Αγγελία 3227/21, ότι η Ελλάδα «παραβιάζει» τη Συνθήκη της Λωζάννης, διότι εκτελεί στρατιωτικές ασκήσεις στο νησί BOZBABA που είναι ο Άη Στράτης (!), που βρίσκεται ακριβώς πάνω στον 25ο μεσημβρινό και ΠΟΤΕ δεν έχει περιληφθεί σε καμία Συνθήκη ή Σύμβαση.

Ο σημερινός Πρωθυπουργός, όχι μόνον δεν απαίτησε προκαταβολικά από τον Ερντογάν να σταματήσει τις αλχημείες με τις Συνθήκες, να σεβαστεί την ελληνική εθνική κυριαρχία και να σταματήσει τις πονηρές μετονομασίες των ελληνικών νησιών στα τουρκικά, αλλά αντιθέτως συμφώνησε, κατά τα λεγόμενα του Ερντογάν, να συζητήσουν μόνες τους οι δύο χώρες όλα τα θέματα, ακόμα και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο!!!

Έτσι ο Ερντογάν, αφού έλαβε το πράσινο φως από τον Μητσοτάκη (!) εδώ και έναν μήνα βομβαρδίζει τη διεθνή κοινότητα και τους διεθνείς οργανισμούς με αγγελίες (ΝΟΤΑΜ) καταγγέλλοντας και καθυβρίζοντας την Ελλάδα, ότι «παραβιάζει» όλες τις Συνθήκες (Λωζάννης και Παρισίων) σε όλα τα ελληνικά νησιά από τον 25ο μεσημβρινό και ανατολικά, είτε γιατί κάνει ασκήσεις, είτε γιατί όλα τα νησιά είναι αποστρατιωτικοποιημένα, με εμφανή και δηλωμένο τουρκικό στόχο να εδραιώσει διεθνώς την θέση της, ότι τα νησιά που δεν κατονομάζονται στις Συνθήκες (6 στη Λωζάννη και 14 στην Παρισίων) δεν είναι ελληνικά -αλλά ούτε και τουρκικά- και γι’ αυτό πρέπει να διανεμηθούν μεταξύ των δυο χωρών… αφού πρώτα ξεκαθαριστεί το ΝΟΜΙΚΟ – ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥΣ, που είναι το Α και Ω των τουρκικών επιδιώξεων μέσω των προκλήσεων στο Αιγαίο, αρχής γενομένης από το Βουκουρέστι το 1996 (Γκιουνενσάι στον Πάγκαλο), για τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως λένε οι πηγές μου στο Υπουργείο των Εξωτερικών, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη γνωρίζει πολύ καλά την ανοικτά εκφρασμένη επιδίωξη της Τουρκίας και μέσα στα δυο χρόνια της κυβέρνησης του, κάνει και αυτός και το στενό περιβάλλον του στο Μαξίμου, ότι δεν ακούει, δεν βλέπει και δεν απαντά.

Από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι σήμερα, η Τουρκία έχει διεθνώς και επισήμως αναφερθεί στο θέμα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νήσων, πάνω από… 8.000 φορές (με ένα πρόχειρο μέτρημα) με τον Μητσοτάκη να μην αντιδρά και να μην τολμά να κόψει το βήχα στην Τουρκία!

Και όμως, λένε οι φίλοι μου διπλωμάτες, το αδρανοποιημένο ΥΠΕΞ έχει στα χέρια του τα όπλα να αντικρούσει αποτελεσματικά την Τουρκία, με πρώτο το άρθρο 16 της Λωζάννης και άλλα επίσημα διεθνή έγγραφα, αλλά δεν παίρνει εντολή από τον Λουδοβίκο των Αθηνών και πιόνι του Βερολίνου, να προχωρήσει στην αντίκρουση όλων των θέσεων της Άγκυρας για μην… αγριέψει ο Ερντογάν!

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Τουρκία από το Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και το τέλος Ιουνίου 2021, η Τουρκία έχει δεσμεύσει 161 φορές με ασκήσεις της την περιοχή Ρόδου – Καστελόριζου ως ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του να μην δίνουν την παραμικρή σημασία.

Όπως προειδοποιούν οι διπλωματικές πηγές μου, η Τουρκία έχει 6 ν.μ. εντός του FIR Κων/λης, που είναι τουρκική κυριαρχία, και μπαίνει σφήνα μεταξύ Ρόδου-Καστελόριζου, καταλαμβάνοντας άλλα 6 ν.μ. διεθνούς θάλασσας εντός του FIR Αθηνών, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έτσι η Τουρκία μετατρέπει την περιοχή μεταξύ Ρόδου Καστελόριζου σε τουρκική κυριαρχία, δεδομένου ότι δηλώνει διεθνώς ότι το σύνολο της περιοχής κείται εντός τουρκικής κυριαρχίας και εντός του FIR Κων/λης! Τη μετατροπή της διεθνούς θάλασσας σε τουρκική κυριαρχία, η Τουρκία τη βασίζει στην επιπόλαιη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης , η οποία ενημέρωσε ενυπογράφως τη Βουλή ότι αποδέχθηκε τη θέση της Τουρκίας ότι η περιοχή ανατολικά Ρόδου και το Καστελόριζο κείνται στη Μεσόγειο, με αποτέλεσμα να μπορεί η Τουρκία να έχει 12 ν.μ. χωρικά ύδατα , αφού από το 1964 με νόμο, έχει καθορίσει 6 ν.μ. στο Αιγαίο και 12ν.μ. στη Μεσόγειο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να έχει το κεφάλι της ήσυχο, κάθε φορά που κάποιος επίσημος θέλει να πάει με ΚΡΑΤΙΚΟ Αεροπορικό ΜΕΣΟ στο Καστελόριζο, πάει από κάτω για να μη ενοχλήσει την Τουρκία!

Προχθές μάλιστα, έβγαλε και ΝΑVΤΕΧ που θα κάνει σε περιοχή έξω από «την τουρκική θάλασσα» μεταξύ Ρόδου -Καστελόριζου.