Σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία αναζητά το Υπουργείο Τουρισμού ενδιαφερόμενους οι οποίοι θέλουν θα μετατρέψουν το ξενοδοχείο τους σε κατάλυμα covid για ενδεχόμενα κρούσματα.

Να θυμίσουμε πως και πέρυσι το καλοκαίρι υπήρξε ενδιαφέρον από ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και φιλοξενούσε κρούσματα.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Τουρισμού πρόκειται να μισθώσει κύρια ή μη κύρια τουριστικά καταλύματα για την κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορονοϊού COVID19 κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου 2021.

Πρόκειται για ξενοδοχεία και ΕΕΔΔ που να ανήκουν σε κατηγορία τουλάχιστον 2 αστέρων ή 2 κλειδιών και θα είναι αποκλειστικά για τη φιλοξενία φυσικών προσώπων – επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού COVID-19 και των στενών επαφών τους.

Τα τουριστικά καταλύματα πρέπει να βρίσκονται εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Σερρών, Κιλκίς, Λασιθίου, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας Πιερίας και Χαλκιδικής καθώς και εντός των Νήσων Κυθήρων και Σύρου.

Το κόστος αποζημίωσης υπολογίζεται ανά δωμάτιο και διαμορφώνεται σε 15 ευρώ/ημέρα συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ όταν τα δωμάτια είναι κενά και προσαυξάνεται κατά 45 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου κόστους σίτισης και ΦΠΑ, όταν γίνεται χρήση των δωματίων.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής των προβλεπόμενων δικαιολογητικών προκαταβολή, ίση με το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στη μίσθωση του συνόλου των δωματίων επί του κόστους μίσθωσης κενού δωματίου, ήτοι 15 ευρώ/δωμάτιο, για όλο το χρονικό διάστημα μίσθωσης.