Στην αξιοποίηση του ακινήτου Ελένης Κανδηλά στην οδό Μιχαήλ Αγγέλου προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών μετά και από σχετική απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το ακίνητο θα αξιοποιηθεί με κονδύλια που διασφάλισε ο Δήμος από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και θα μετατραπεί σε χώρο λειτουργίας διαπολιτισμικών και κοινωνικών δράσεων και δομών.

Το οικόπεδο έχει συνολική επιφάνεια 1086 τετραγωνικά μέτρα. Η οικία που κληροδοτήθηκε στο Δήμο είναι διώροφη, πέτρινη, με συνολική επιφάνεια 99 τετραγωνικά και βοηθητικούς χώρους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία έδωσε κοινωφελή χρήση στο ακίνητο ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί.

«Στην περιοχή θα δημιουργηθεί ένα κέντρο ποκοίλης χρήσης, ένας πολυχώρος για τους κατοίκους της περιοχής. Οι πιστώσεις διασφαλίστηκαν από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και είναι η μοναδική δυνατότητα που έχουμε για την αποκατάσταση του συγκεκριμένου κτιρίου. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να καταστραφεί ολοσχερώς. Έχουμε την ευκαιρία να του δώσουμε πνοή» υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Από δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Ιωάννινα 2023» εκφράστηκαν αντιρρήσεις για την διαπολιτισμική χρήση του κτιρίου και για υποβάθμιση της περιοχής.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι η αξιοποίηση του κτιρίου, η αποκατάσταση και οι χρήσεις που θα αποκτήσει θα αναβαθμίσουν την περιοχή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης προχώρησε στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Φώτης Βάββας η αναμόρφωση περιλαμβάνει την καταχώρηση έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, την ανακατανομή πιστώσεων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τις δράσεις του προγράμματος της Διεύθυνσης Τουρισμού όπως έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και τον ΕΟΤ και την διετή σύμβαση του Δήμου με το Αστικό ΚΤΕΛ για την επιδότηση του εισιτηρίου.

Επίσης περιλαμβάνει την πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών του Δήμου με την σύνταξη των φακέλων που απαιτούνται.