Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί

Σε συνέχεια του αρ. πρ. 2101/31.05.2021 αιτήματός μας για την επαναλειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου, δυστυχώς υποχρεούμαστε να επανέλθουμε καθώς πέραν της διέλευσης πολιτών, δεν επιτρέπεται ακόμη η διακίνηση εμπορευμάτων.

Σε αντίθεση με την ομαλή λειτουργία των υπόλοιπων τελωνειακών σταθμών κατά μήκος της Ελληνο-Αλβανικής Μεθορίου, οι επιχειρήσεις μας είναι υποχρεωμένες, για την μεταφορά των εμπορευμάτων τους στην γειτονική Αλβανία, να διέρχονται από το Τελωνείο Κακαβιάς στον Ν. Ιωαννίνων, σε μια απόσταση περί τα 140 χιλιόμετρα από την πόλη της Ηγουμενίτσας, την στιγμή που το Τελωνείο Μαυροματίου απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα περίπου.

Η άνιση και μεροληπτική εις βάρος της αντιμετώπιση, της επιχειρηματικότητας της Θεσπρωτίας, μας υποχρεώνει να τονίζουμε τα αυτονόητα.

Σε μια περίοδο που ο Νομός καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό σε εμβολιασμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα, και τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι επιχειρήσεις μας τηρούν ευλαβικά τα προβλεπόμενα από την Πολιτεία μέτρα, η δε λειτουργία του σύγχρονου Λιμένα Ηγουμενίτσας αυξάνει δυναμικά τους θερινούς μήνες, η απόφαση για την υπολειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο παράλογη!

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί

Σας παρακαλούμε να εξετάσετε εσπευσμένα το αίτημά μας για την άμεση κατεπείγουσα λήψη απόφασης ΟΡΘΗΣ επαναλειτουργίας του Τελωνείου Μαυροματίου Σαγιάδας του Δήμου Φιλιατών στον νομό Θεσπρωτίας με παράλληλη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του για την αποκατάσταση της ομαλότητας και της επιχειρηματικής δικαιοσύνης.