Την δημοπράτηση τριών νέων έργων προϋπολογισμού άνω του ενός εκατομμυρίων ενέκρινε κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.

Με τις εγκρίσεις αυτές βαίνει προς ολοκλήρωση το τεχνικό πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο για το τρέχον έτος.

Τα δύο έργα αφορούν στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολής και Μπιζανίου και το ένα στην πόλη των Ιωαννίνων.

«Βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό στάδιο καθώς έχουμε δημοπρατήσει σειρά έργων σε όλη την έκταση του Δήμου, εκ των οποίων πολλά βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής. Με τα τρία νέα έργα συμπληρώνουμε υποδομές, ειδικά στον οδικό τομέα, που επιλύουν προβλήματα και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα. Θέλω να κάνω ειδική μνεία στην προσπάθεια για την ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού Ρώμα γνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην συγκεκριμένη οδό. Το συγκεκριμένο έργο εκτιμώ ότι μπορεί να αλλάξει την εικόνα στην περιοχή της Καλούτσιανης, μιας από τις πιο ιστορικές συνοικίες της πόλης που όμως έχει μεγάλη ανάγκη από παρεμβάσεις αναβάθμισης» ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος έργων και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Αρλέτος.

Τα έργα που εγκρίθηκαν αναλυτικά:
Αναβάθμιση δομημένου περιβάλλοντος περιοχής Καλούτσιανης- Κιάφας με προϋπολογισμό 400 χιλιάδες ευρώ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο καθώς περιλαμβάνει την διάνοιξη της οδού Ρώμα, αίτημα πολλών ετών το οποίο ικανοποιείται και παράλληλα επιλύεται ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, σε μία από τις πυκνοδομημένες συνοικίες της πόλης.

Αναλυτικά το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει:
Κατασκευή τμήματος της οδού Γεωργίου Παπανικολάου στην Κιάφα.
Κατασκευή τμήματος της οδού Δία στην Κιάφα.
Κατασκευή τμήματος της οδού Ερμή Ευαγγελίδη στην Κιάφα.
Διάνοιξη τμήματος της οδού Ρώμα.

Το έργο χρηματοδοτείται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.
Αναβάθμιση οδικών και λοιπών υποδομών στην Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου με προϋπολογισμό 350 χιλιάδες ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή, βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου αλλά και κοινόχρηστων χώρων.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την μελέτη προβλέπεται η διάνοιξη οδού στην Κοινότητα Πεδινής, εργασίες τσιμεντόστρωσης δρόμων στην Κοινότητα Αμπελιάς, εργασίας διαμόρφωσης και κατασκευής οδού στην Κοινότητα Μπιζανίου, εργασίες βελτίωσης οδικών υποδομών στην Κοσμηρά, εργασίες διάνοιξης και διαμόρφωσης οδού στο Ασβεστοχώρι, εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Κοινότητα Κόντσικας και εργασίες ανακατασκευής οδών στην Κοινότητα Μανωλιάσας.
Αναβάθμιση οδικών και λοιπών υποδομών στην Δημοτική Ενότητα Ανατολής με προϋπολογισμό 400 χιλιάδες ευρώ.

Το έργο συμπληρώνει άλλες παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης και αφορά σε ασφαλτοστρώσεις οδών, την κατασκευή κρασπέδων και ρείθρων και την κατασκευή πεζοδρομίων στις Κοινότητες Μπάφρας, Νεοκαισάρειας και Ανατολής.