Τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν δεν επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της απόδοσης στην αυτοδιοίκηση των τμημάτων της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, που δε χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες προαναγγέλλει ο δήμος Ηγουμενίτσας.

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά κινητοποίηση με δίωρο συμβολικό αποκλεισμό του λιμένα εξωτερικού. Φορτηγά και λεωφορεία που αποβιβάζονταν από Ιταλία παρέμειναν για λίγη ώρα εντός του λιμένα, ενώ επετράπη η έξοδος σε ΙΧ που μετέφεραν οικογένειες με παιδιά.

Είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα συμβολικός αποκλεισμός και του λιμένα εσωτερικού, της ακτοπλοΐας προς Κέρκυρα, αλλά και κλείσιμο του Δημαρχείου.

Η χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας περιλαμβάνει, πέρα από τους χώρους του λιμανιού, μεγάλα τμήματα της ακτογραμμής της Θεσπρωτίας από την ακριτική Σαγιάδα έως και τα Σύβοτα, τα παραλιακά μέτωπα και τα καταφύγια σκαφών Σαγιάδας, Ηγουμενίτσας, Πλαταριάς και Συβότων, αλλά και παραλίες, ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους.

Οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών έχουν νέα συνάντηση την Τετάρτη το μεσημέρι με τον υπουργό Ναυτιλίας, Ιωάννη Πλακιωτάκη, αναμένοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αποφάσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Καθώς η ικανοποίηση του αιτήματος εκκρεμεί επί εικοσαετία, ο Δήμος δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις αφού θεωρεί ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί, καθώς ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας βρίσκεται υπό ιδιωτικοποίηση στη φάση της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών, με ορατό τον κίνδυνο τα τμήματα αυτά να περάσουν στη διαχείριση ιδιώτη.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr