Συνεχίζεται η διαδοχή κοινοβουλευτικών ερωτήσεων του ΚΚΕ σχετικά με τα Γιάννενα. Αυτή τη φορά, οι βουλευτές Νίκος Παπαναστάσης και Νίκος Καραθανασόπουλος, μαζί με τη Διαμάντω Μανωλάκου, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος για το νερό στην περιοχή.

«Η αλόγιστη υπεράντληση των τοπικών βιομηχανιών εμφιάλωσης και η απαίτηση τους για αδειοδότηση νέων γεωτρήσεων στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων είναι συνέπεια της ίδιας της εμπορευματοποίησης του νερού» αναφέρουν στη σχετική ερώτηση, με την οποία ζητούν να μάθουν από τον υπουργό για τα μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση σχετικά με την προστασία από την υπεράντληση των βιομηχανιών εμφιάλωσης, την προστασία από τη ρύπανση των υδάτων της Παμβώτιδας και την εξασφάλιση της φυσικής ανανέωσης των υδάτων έναντι της περιβαλλοντικά απαράδεκτης ανανέωσης από μη αδειοδοτημένες γεωτρήσεις, την επαρκή υδροδότηση γενικότερα του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων «με υγιεινό και φτηνό πόσιμο νερό» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, μεταξύ άλλων.

Καταφέρονται κατά του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας για την τροποποίηση του μέτρου απαγόρευσης ανόρυξης νέων γεωτρήσεων και κατηγορούν και την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως και την παρούσα, για τη συγκεκριμένη διατύπωση του μέτρου.

ΠΗΓΗ: /typos-i.gr