Εδώ και δύο εβδομάδες έχουν εντοπιστεί συρροές κρουσμάτων σε δύο βιομηχανίες των Ιωαννίνων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από κάποια απο τις εταιρίες.

Το ΚΚΕ Ιωαννίνων σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Το γεγονός δεν είναι ούτε τυχαίο και φυσικά ούτε μεμονωμένο. Είναι το αποτέλεσμα όσων μέτρων δεν έχουν λάβει και δεν έχουν σκοπό να λάβουν οι εργοδότες και το κράτος τους στους χώρους δουλειάς για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και μάλιστα μπροστά στην εξάπλωση νέων μεταλλάξεων του ιού. Είναι το αποτέλεσμα των πρωτοκόλλων λάστιχο που εφαρμόζονται, εάν εφαρμόζονται, αναλόγως των αναγκών των μεγαλοεπιχειρηματιών, αλλά και συνολικά όσων μέτρων δεν έχει πάρει η κυβέρνηση για την ουσιαστική ενημέρωση του λαού για την ανάγκη εμβολιασμού".

Ζητάει "αμεσα να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα στους χώρους δουλειάς για την προστασία της υγείας των εργαζομέων και των οικογενειών τους. Οι αναγκαίοι εμβολιασμοί από μόμοι τους δεν είναι πανάκεια. Χρειάζεται ταυτόχρονα ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, να προχωρήσουν οι μαζικοί εμβολιασμού με ουσιαστική και ολοκληρωμένη ενημέρωση των εργαζομένων. Αντίστοιχα και τα μέτρα προστασίας δε μπορεί να είναι μόνο η χρήση μάσκας και τα self-tests. Προστασία του εργαζόμενου σημαίνει και 8ωρα και οχι εντατικοποίηση και εξαντλητικά ωράρια, σημαίνει περισσότερες αλλαγές στις βάρδιες, περισσότερα διαλείμματα, περισσότερες προσλήψεις και άλλα πολλά που κράτος και εργοδότες τα θεωρούν δευτερεύοντα, περιττό έξοδο μπροστά στην αύξηση των κερδών τους".

ΠΗΓΗ: https://typos-i.gr/