Mε αποφάσεις που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, η πτηνοτροφική μονάδα «Νιτσιάκος» και η επιχείρηση επεξεργασίας κρεάτων «Δαβούτης – Μαυριδόπουλος», που έχουν έδρα τη βιομηχανική περιοχή των Ιωαννίνων, κλείνουν για τέσσερις μέρες λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Έπειτα από ένα μήνα σταθερής αποκλιμάκωσης της πανδημίας του κορονοϊου στον νομό Ιωαννίνων, δύο συρροές σε μεγάλους εργασιακούς χώρους με δεκάδες κρούσματα σημαίνουν πάλι συναγερμό στη συγκεκριμένη περιοχή, με αποτέλεσμα να μπει «λουκέτο».

Συγκεκριμένα, με αποφάσεις που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, η πτηνοτροφική μονάδα «Νιτσιάκος» και η επιχείρηση επεξεργασίας κρεάτων «Δαβούτης – Μαυριδόπουλος», που έχουν έδρα τη βιομηχανική περιοχή των Ιωαννίνων, κλείνουν για τέσσερις μέρες.

Η απόφαση ισχύει κατ’ αρχάς μέχρι την Τρίτη, 6 Ιουλίου, όταν και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Όπως αναφέρεται αναστέλλεται «η λειτουργία όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών τους «για την ολοκλήρωση των ελέγχων και των ιχνηλατήσεων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και στενών επαφών αυτών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης της διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, και ειδικότερα, για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Με τη λήξη της αναστολής λειτουργίας της Επιχείρησης θα γίνει επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης».

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr