7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΜΕ»


Ειδικότερος Τίτλος
Γλώσσα και ελευθερία της έκφρασης.

11-14 Ιουλίου στην Ύδρα και σε διαδικτυακή πλατφόρμα

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Σχολή Επιστημών Αγωγής, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του Π.Τ.Ν., σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών του Τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Επικοινωνίας, Καλών Τεχνών, Γλωσσών και Λογοτεχνίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Macquarie University (Department of Media, Communications, Creative Arts, Language and Literature, Faculty of Arts), στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, και με τη συμμετοχή του Κύκλου Ακαδημαϊκών της Βοστώνης (The Circle of Hellenic Academics in Boston) διοργανώνει το 7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ». Η δράση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Ύδρα από 11-14 Ιουλίου 2021 (εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν), στην αίθουσα τέχνης και συναυλιών “Mελίνα Mερκούρη”.

Το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Ύδρας.

Το πρόγραμμα σχεδιάζεται αυτή τη χρονιά σε υβριδική μορφή, λόγω της κατάστασης που σχετίζεται με την υγειονομική κρίση. Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, θα περιλαμβάνει δια ζώσης παρουσία, με τήρηση υγειονομικών πρωτόκολλων. Σε κάθε περίπτωση θα μεταδίδεται ζωντανά από την Ύδρα, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνονται σταδιακά, σε συνέχεια των μέτρων πρόληψης και προστασίας που θα λαμβάνονται σε κεντρικό επίπεδο.