Το 5ο ITF ΙΟΑΝΝΙΝΑ CUP , η μεγαλύτερη αναλογικά διοργάνωση τένις που φιλοξενούν τα Γιάννενα, θα γίνει στο Γιαννιώτικο Σαλόνι από τις 4 έως τις 11 Ιουλίου.

Φέτος, θα έχει και χρώμα… οικογένειας Τσιτσιπά, καθώς στους αγώνες θα πάρουν μέρος τα δύο αδέρφια του διάσημου πλέον τενίστα.

Στη σχετική συνέντευξη Τύπου ήταν παρόντες ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης. Ο κ. Ελισάφ είπε μεταξύ άλλων ότι η διοργάνωση «προσθέτει» στην προβολή των Ιωαννίνων και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για ανάπλαση του πάρκου Πυρσινέλλα. «Με την επιτυχία των αθλητών μας το άθλημα γνωρίζει μεγάλο ενδιαφέρον για την νέα γενιά» τόνισε.

Ο κ. Γοργόλης πρόσθεσε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό στα πρώτα αυτά βήματα της εξόδου της πανδημίας να βλέπουμε να διοργανώνονται στην περιοχή μας και ειδικότερα στην πόλη των Ιωαννίνων, διεθνείς αγώνες όπως αυτός που θα διεξαχθεί στο επόμενο διάστημα στο πάρκο Πυρσινέλλα, που όπως φαίνεται με τις ενέργειες του Δήμου Ιωαννιτών παίρνει μια άλλη μορφή».

Υπογράμμισε επίσης ότι «οι αγώνες θα διεξαχθούν σε αυτούς εδώ τους καταπληκτικούς χώρους και αυτό, βέβαια, οφείλεται στον Όμιλο Αντισφαίρισης Ιωανννίνων, ο οποίος όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα κατάφερε να διατηρήσει τους αθλητικούς χώρους σε αυτή την κατάσταση και αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα».

Η Χρύσα Στεφοπούλου, διευθύντρια αγώνων του 5ου ITF CUP είπε μεταξύ άλλων ότι «οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν σπουδαίους αγώνες, υψηλού επιπέδου, τηρώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε» και ευχαρίστησε φορείς και αθλητές.

Ο Θεοδόσης Σίκαλος, πρόεδρος του ΟΑΙ, είπε ότι «είναι ένα πρωτάθλημα της αντισφαίρισης, που το τελευταίο διάστημα έχει μπει περισσότερο στα σπίτια όλων μας χάρη στις επιτυχίες δύο πολύ μεγάλων αθλητών, του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, τους οποίους πλέον, έχει αγαπήσει όλος ο ελληνικός λαός και βοηθάει στην ανάπτυξη του αθλήματος».

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 5 και την Τετάρτη 7 Iουλίου στο πάρκο Πυρσινέλλα θα γίνονται rapid tests για συμμετέχοντες-ουσες και κοινό, 09:00-14:00.

ΠΗΓΗ: typos-i.gr