Μέσα σε μια εβδομάδα, τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Ιωαννιτών από 35 έφτασαν τα 150, με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ να απευθύνει εκ νέου έκκληση για τήρηση των μέτρων, και δη των αποστάσεων, αλλά και για εμβολιασμό.

Το «εμβολιαστικό» στοίχημα είναι κρίσιμο, καθώς τα ποσοστά εμβολιασμένων πολιτών δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα, και σίγουρα αρκετά μακριά από τον στόχο του χτισίματος τείχους ανοσίας (70-75%) παρά τις προσδοκίες. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε διευρυμένη σύσκεψη που είχε χτες με εκπροσώπους των Περιφερειών και των Δήμων και τις ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας, μετέθεσε τον στόχο αυτόν στις αρχές του φθινοπώρου.

Όσον αφορά την ανοδική τάση των κρουσμάτων στα Γιάννενα, ο κ. Ελισάφ υπενθύμισε τις δύο περιπτώσεις με τις μονάδες τροφίμων «όπου δυστυχώς το προσωπικό κατά συντριπτική πλειοψηφία ήταν ανεμβολίαστο». Ανέφερε δε ότι την ίδια ώρα υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός θετικών rapid tests που γίνονται είτε στα νοσοκομεία είτε από τις κινητές μονάδες.

Η αυξητική τάση αφορά κυρίως τη νέα γενιά, όπως ειπώθηκε και στη χτεσινή σύσκεψη. «Γι’ αυτό και δεν υπάρχει καμία επιβάρυνσης του συστήματος υγείας» είπε ο δήμαρχος. Ζήτησε δε από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης, να τηρούν τα μέτρα.

«Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Αυτό το καλοκαίρι είναι η μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε τείχος ανοσίας. Αν αυτό δεν το πετύχουμε, θα έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι και ένα ακόμα πιο δύσκολο φθινόπωρο» είπε ο κ. Ελισάφ, θυμίζοντας ότι για το φθινόπωρο έχουν προγραμματιστεί σημαντικές διοργανώσεις, που προσελκύουν επισκέπτες, και οι οποίες έχουν τον ρόλο τους στην τοπική οικονομία.

Τέλος, ο δήμαρχος ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου παραμένουν στη διάθεση πολιτών χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον για τη διευκόλυνση του εμβολιασμού τους.

ΠΗΓΗ: https://typos-i.gr/