Ανοδική τάση συνεχίζουν να έχουν τα κρούσματα κορονοϊού με τους φόβους των ειδικών πως ένα τέταρτο κύμα βρίσκεται προ των πυλών όπως όλα δείχνουν να επιβεβαιώνονται.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχε νωρίτερα το documentonews.gr πως ο αριθμός των κρουσμάτων για σήμερα Τρίτη αναμένεται να σπάσει μηνιαίο ρεκόρ αγγίζοντας και πάλι τετραψήφιο νούμερο.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως πρόκειται για κρούσματα νεαρής ηλικίας με μεγάλη συρροή να παρατηρείται σε καταστήματα εστίασης και νυχτερινά κέντρα του νοτίου τομέα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρκουμανέας επισήμανε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων για σήμερα θα ξεπεράσει τα 1.500. Έκρουσε δε τον κώδωνα του κινδύνου για τον συνωστισμό στα κέντρα διασκέδασης, λέγοντας πως πάνω από το 50% των νέων κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από τη νυχτερινή διασκέδαση.

Ανέφερε επίσης, πως ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων ανέρχεται στα 27 έτη και διευκρίνισε ότι δεν φαίνεται μέχρι στιγμής αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων στην αύξηση των τεστ που γίνονται από τους πολίτες λόγω των μετακινήσεων προς τα νησιά.

Τέλος, διευκρίνισε ότι για την ώρα η κυρίαρχη μετάλλαξη στη χώρα μας παραμένει η βρετανική, ωστόσο εκτιμάται ότι τον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη. Επισήμανε ότι για την μετάλλαξη Δέλτα είναι σημαντικό να έχουν γίνει και οι δυο δόσεις του εμβολίου.

ΠΗΓΗ: www.documentonews.gr