ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυγενάκης από Άργος Ορεστικό: «Το RallyGreeceOffroad έχει ένα σπουδαίο παρελθόν και θα έχει ένα λαμπρό μέλλον»

Στο RallyGreeceOffroad, που διοργανώνεται για 8η χρονιά στο Άργος Ορεστικό βρίσκεται από χθες, Πέμπτη 3 Ιουνίου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του ServicePark, συνομίλησε με οδηγούς και ομάδες και συμμετείχε στην Τελετή Έναρξης, ενώ σήμερα παρακολούθησε από κοντά τις ειδικές διαδρομές που διεξάγονται στην Καστοριά.

Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκηςστον χαιρετισμό του«το RallyGreeceOffroad έχει ένα σπουδαίο παρελθόν και θα έχει ένα λαμπρό μέλλον. Φέτος, ο θεσμός κάνει το πρώτο του βήμα για να εισέλθει στο ημερολόγιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, καθώς ως υποψήφιος αγώνας φέτος και με θετική αξιολόγηση, θα περιλαμβάνεται για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια στο FIA BAJA EUROPE CUP. Είμαστε δίπλα σας και αυτή την προσπάθεια, την επικροτούμε και την ενισχύουμε!».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, μάλιστα, υπογράμμισε ότι «πιστεύουμε βαθύτατα ότι η Ελλάδα, μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο Μotorsport. Κι αν για κάποιους αυτό φάνταζε ή και φαντάζει ακατόρθωτο, εγώ λέω πως έχουμε κάνει πολλά και αποφασιστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Πολλές, καλές εξελίξεις τις οποίες δεν μπορώ να ανακοινώσω αυτή την ώρα, είναι σε φάση προετοιμασίας».

Τέλος, ο κ. Αυγενάκηςεπισήμανε πως «η επιμονή των διοργανωτών, το πάθος και το μεράκι τους κράτησαν ζωντανή τη διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα όμως δεν είναι μόνοι. Έχουν δίπλα τους την ίδια την Πολιτεία και την Κυβέρνηση η οποία το αποδεικνύει με πράξεις. Ένα ξεχωριστό μπράβο αξίζει και στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού, Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει διαχρονικά για την στήριξη του θεσμού με κάθε τρόπο».

Επίκεντρο του 8ου Διεθνούς RallyGreeceOffroad, το οποίο διοργανώνεται από το σωματείο Άτλας, είναι το Άργος Ορεστικό. Αποτελείται από πέντε ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 456,85 αγωνιστικών χιλιομέτρων, οι οποίες διασχίζουν πανέμορφα μέρη της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι συμμετοχές του αγώνα ανέρχονται στις 56, ενώ στη «Γενική Κατάταξη» συμμετέχουν 46 πληρώματααπό Ισραήλ, Ιταλία, Γαλλία, Βουλγαρία, Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα.

Το RallyGreeceOffroad προσμετρά ξεχωριστά στο European ToutTerrainSeries (ETTS) και στα ιταλικά Πρωταθλήματα Cross Country και SSV.