Το Κέντρο Νέων Ηπείρου σας προσκαλεί σε εκδήλωση, με τίτλο: «Eyes On EU: Προβολή ταινίας “DEMOcracy”» , στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ. Χατζή (Παλιά Σφαγεία), την Τετάρτη 30/6/2021, στις 21:30.

Πληροφορίες για την εκδήλωση

Οι ταινίες που πρόκειται να προβληθούν έχουν σκοπό να αποτελέσουν μια «βαθιά» συζήτηση και έναν «ανοιχτό» διάλογο συλλογικά σχετικά με θέματα της ευρωπαϊκής πραγματικότητας.

Η εκδήλωση τελείται στα πλαίσια του προγράμματος Eyes On EU. Πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα Erasmus+ KA3 το οποίο έχει διάρκεια ζωής δύο χρόνων. Το πρόγραμμα συντονίζεται από τον οργανισμό Eurasia Net που εδρεύει στην Γαλλία σε συνεργασία με το Κέντρο Νέων Ηπείρου στην Ελλάδα, Continuous Action στην Εσθονία, Europe House Slavonski Bord στην Κροατία και Asociata D’ Avent στη Ρουμανία. Στην ουσία του, είναι ένα ευρωπαϊκό σχέδιο, στόχος του οποίου είναι να παροτρύνει τους νέους να σκεφτούν την Ευρώπη, στον κόσμο, σήμερα. Σε αυτό το έργο, όλες οι απόψεις έχουν σημασία και μπορούν να ακουστούν, να μοιραστούν και να υποστηριχθούν διάφορες φωνές.

Η διαδικτυακή σειρά «Eyes on EU-The Web Series» βρίσκεται στο «επίκεντρο» του project. Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας πέντε ευρωπαϊκών χωρών: της Ρουμανίας, Γαλλίας, Κροατίας, Ελλάδας, Εσθονίας και αντανακλά την ποικιλόμορφη ευρωπαϊκή νεολαία.

Κλείνοντας, σας διαβεβαιώνουμε πως λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες συνθήκες εξαιτίας της COVID-19, έχουμε φροντίσει να προσαρμόσουμε τη δράση μας στους κανόνες υγιεινής και ασφαλείας που επιτάσσει η πολιτεία και ο δήμος μας.

Σας περιμένουμε με χαρά, νόστιμα εδέσματα, που θα συνοδέψουν τη θέασή σας και δροσιστικά ροφήματα, για να αντιμετωπίσουμε τις υψηλές θερμοκρασίες!