ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές σε χωριά της Άρτας

Συνελήφθησαν τρία μέλη της, εκ των οποίων τα δύο κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν μονοκατοικία

Εξιχνιάστηκαν -7- περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπών

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας οδήγησε, με τη συνδρομή και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, στην εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε χωριά της Άρτας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε προχθές (07-06-2021) στους Κιρκιζάτες και στην Περάνθη Άρτας από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας (Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας και Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας) συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί ως μέλη της, ενώ ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη ημεδαπός συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές.

Για τη σύλληψη των μελών της συμμορίας είχε συσταθεί ειδική ομάδα του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, η οποία εντόπισε και κατέλαβε επ’ αυτοφώρω -2- από τα μέλη της, κατάτη στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν μονοκατοικίαστους Κιρκιζάτες Άρτας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, από τέλη Απριλίουτρέχοντος έτους, είχαν ενωθεί με σκοπότη διάπραξη κλοπών κυρίως από σπίτια σε διάφορα χωριά της Άρτας.

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στις ακόλουθες περιπτώσεις,όπουσυμμετείχαν με εναλλασσόμενη κάθε φορά σύνθεση:

· -4- κλοπές από μονοκατοικίες στα χωριά Ακροποταμιά, Λιμίνη, Άγιοι Ανάργυροι και Γραμμενίτσα, από όπου αφαίρεσαν συνολικά χρυσαφικά, διάφορα τιμαλφή, χρηματικά ποσά, είδη ένδυσης και υπόδησης,

· κλοπή πορτοφολιού και κινητού τηλεφώνου μέσα από ανασφάλιστο αυτοκίνητο στο Πολύδροσο,

· -2- απόπειρες κλοπών από μονοκατοικίες στους Κιρκιζάτες και στον Αμμότοπο.

Επίσης, κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης για την τέλεση των αξιόποινων πράξεών τους καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στο εσωτερικό του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση, ενώ η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας για τη συμμετοχή των κατηγορουμένων και σε άλλες υποθέσεις είναι σε εξέλιξη.