Παρών με ανοιχτές δράσεις το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου και την Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών που ακολουθεί στις 26 του μήνα.
Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του, αναδεικνύοντας τις αρχές της αλληλεγγύης, της προστασίας του περιβάλλοντος και της συνεργασίας, το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος βρέθηκε στο πάρκο Λιθαρίτσια, όπου τα μέλη του προχώρησαν στον καλλωπισμό και επαναφύτευση του βοτανόκηπου, με τη συμμετοχή της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Ιωαννίνων, του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας και της ΑΡΣΙΣ.
Οι δράσεις που συνεχίζει το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος τόσο στα Γιάννενα, όσο και στις υπόλοιπες πόλεις της Ηπείρου, στοχεύουν στο να αναδειχθεί έμπρακτα η συνεργασία με τους φορείς της περιοχής και μάλιστα με απτά αποτελέσματα, όπως έγινε και στο πάρκο Λιθαρίτσια, σύμφωνα με τον υπεύθυνο έρευνας και εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος Κώστα Μάντζο.
«Στόχος είναι να κρατήσουμε ζωντανές τις διόδους επικοινωνίας με τους θεσμικούς φορείς, αλλά και με όποιον θέλει να είναι κοντά μας και μαζί μας. Γιατί η αλληλεγγύη είναι κάτι που κάνουμε κάθε μέρα», σημείωσε ο κ. Μάντζος, προσθέτοντας πως οι δράσεις κορυφώνονται στα Γιάννενα με μια ποδηλατοδρομία την Παρασκευή 25 Ιουνίου, που θα κλείσει με συναυλία του Γ. Γάκη, τον οποίο και ευχαρίστησε.
Οι δομές του ΚΕΘΕΑ, παρά τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία, παρέμεναν ανοιχτές και πλέον βρίσκονται σε μια προσπάθεια «αποκατάστασης» της επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία, που είχε αποκοπεί λόγω των περιοριστικών μέτρων.
Παράλληλα, το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος συνέχισε την προσπάθεια ανάπτυξης των δομών και υπηρεσιών του, όπως με τη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου στην Άρτα και την Κινητή Μονάδα των Ιωαννίνων.
Ταυτόχρονα, δηλώνει παρών για όλους εκείνους που θα χρειαστούν τη στήριξή του, καθώς ήδη διαφαίνεται η αρνητική επίδραση της πανδημίας και στο επίπεδο των εξαρτήσεων. «Στη διάρκεια της πανδημίας δεν αυξήθηκαν αιτήματα, καθώς για πολλούς αποτέλεσε δικαιολογία η πανδημία για να μη δράσουν και τους απέτρεψε να ζητήσουν βοήθεια. Τώρα υπάρχει μια τέτοια αύξηση και χωρίς να το διαπιστώνουμε ξεκάθαρα ακόμη, φαίνεται η πανδημία να έχει επιδράσει αρνητικά στις εξαρτήσεις και περιμένουμε, ένα νέο κύμα ατόμων, που θα ζητήσουν στήριξη. Το αξιολογούμε διαρκώς και οι παρεμβάσεις αυτές έχουν τον χαρακτήρα να δείξουμε ότι το ΚΕΘΕΑ είναι εδώ και δεν χρειάζεται κανείς να περιμένει για να το προσεγγίσει», σημείωσε ο κ. Μάντζος, μεταξύ άλλων.