«Διαλύουν το Νοσοκομείο της Άρτας»

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Νοσοκομείο της Άρτας, με παραιτήσεις ιατρών και τον άμεσο κίνδυνο να κλείσει η Παθολογική Κλινική, είναι πραγματικά δραματικές, αλλά καθόλου απρόβλεπτες.

Είναι το φυσικό επακόλουθο της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ να αφήσει στο έλεός τους τα δημόσια νοσοκομεία και μάλιστα σε μια εποχή που το υγειονομικό προσωπικό έχει φτάσει στα ανθρώπινα όρια, λόγω της πανδημίας.

Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της ανάλγητης πολιτικής και είχαμε προτείνει τις ενδεικνυόμενες λύσεις ώστε το δημόσιο σύστημα υγείας να θωρακιστεί πραγματικά και να επιτελέσει τον υψηλό και καίριο ρόλο του στην προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Και το είχαμε κάνει, επειδή γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι, όταν υπάρχει η πολιτική βούληση, οι δημόσιες δομές υγείαςενισχύονται αποτελεσματικά προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, Και, μιας και μιλάμε για το Νοσοκομείο της Άρτας, τα οφέλη δεν είναι μόνο για τους συμπολίτες του Νομού μας, αλλά και για τους κατοίκους των όμορων Νομών, που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο Άρτας.

Διότι, κατά την εποχή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω Μνημονίων, σε εποχές ασφυκτικών δημοσιονομικών περιορισμών και επιτροπείας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ρίξει το βάρος της στο να σταθεί όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο είχε παραδώσει ετοιμόρροπο η κυβέρνηση Σαμαρά.

Και, όσον αφορά το Νοσοκομείο Άρτας, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καλύφθηκαν θέσειςΠνευμονολόγου, Καρδιολόγου,Αναισθησιολόγων, Ψυχιάτρου, Νεφρολόγων, Χειρουργού, Βιοπαθολόγου, Ακτινολόγων, Ιατροδικαστή, προκηρύχθηκαν επτά θέσεις ιατρών για ανεξάρτητο τμήμα ΤΕΠ, εκ των οποίων προσλήφθηκε ο Διευθυντής και για τις υπόλοιπες αγνοείται η τύχη τους.

Σήμερα, επί κυβέρνησης ΝΔ, που τόσο υποκριτικά χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια, σε εποχή εκτός Μνημονίων, με δημοσιονομική χαλάρωση που επέτρεψε,ελέω πανδημίας, η Ε.Ε., το Νοσοκομείο καταρρέει, με Κλινικές να υπολειτουργούν, όπως η Νεφρολογική, που πλέον δεν εφημερεύει ή να απειλούνται άμεσα με κλείσιμο, όπως η Παθολογική.

Διότι και τώρα υπάρχει πολιτική βούληση, αλλά όχι για ισχυρό κοινωνικό σύστημα υγείας. Η πολιτική βούληση αυτής της κυβέρνησης εστιάζεται στην απαξίωση και υποβάθμισή του, ώστε να δοθεί βορά στους ισχυρούς ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους, που ήδη από την εποχή της προηγούμενης διακυβέρνησης ΝΔ ετοιμάζονταν να εισβάλλουν στα δημόσια νοσοκομεία.

Καλούμε τον ιατρικό κόσμο της περιοχής μας, τους φορείς, τους πολίτες να μην επιτρέψουν αυτό τον κατήφορο που μόνο κινδύνους κρύβει για τη δημόσια υγεία, για την ποιότητα των παρεχομένων ιατρικών υπηρεσιών, για τις ζωές μας.

Η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και ιδιαίτερα του συστήματος υγείας αποτελεί κορυφαία πολιτική προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Στόχος μας είναι ένα νέο, σύγχρονο, αποτελεσματικό ΕΣΥ με αξία τη ζωή, που θα εμπνέει σιγουριά, αξιοπιστία και κύρος, που θα αντιμετωπίζει κάθε ασθενή ανάλογα με τις ανάγκες του και όχι ανάλογα με το πορτοφόλι του.

Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας